Endesa inverteix 1,6 milions per a renovar la subestació del Poble-sec

La instal·lació dona servei a 86.000 clients de quatre districtes

Endesa ha invertit 1,6 milions en la primera de la renovació de la subestació de Mata, al barri del Poble-sec, que permetrà millorar la qualitat del servei a 86.000 clients de Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí. Els treballs han comportat la reforma del pac de mitjana tensió per guanyar robustesa, seguretat i fiabilitat en el subministrament elèctric dins d’un dels projectes més ambiciosos que la companyia durà a tot l’Estat en els pròxims anys.

La subestació de Mata, tot i no ser de les més grans d’Endesa, és una de les que té més demanda de tot Catalunya i dona servei a edificis importants com l’Ajuntament de Barcelona, el Palau de la Generalitat de Catalunya o el World Trade Centre. A més, disposa d’un tram de 180 metres de galeries de serveis que, de manera subterrània, la comuniquen fins al riu Besòs, la qual cosa la fa encara més estratègica i singular.

La primera fase dels treballs de renovació han suposat la millora del servei per a gairebé 9.000 clients i ha permès renovar tecnològicament tots els equips de la xarxa de la instal·lació, tant les cabines de maniobres, com el sistemes de protecció i de comunicacions. Totes les cabines noves diposen de sensors de temperatures per controlar el bon funcionament de les connexions, un dels punts febles dels muntatges.

Nou comentari