Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Endesa elimina el 25% de línies elèctriques que travessen Collserola
  • CA

Endesa ha eliminat en els tres últims anys gairebé el 25% de les línies de mitjana tensió que travessen el Parc Natural de la Serra de Collserola per tal de fer que la xarxa elèctrica del parc passi més desapercebuda en favor de l’espai verda. Endesa i el consorci de Collserola van signar al 2017 un conveni mitjançant el qual la companyia es va comprometre a invertir 4,5 milions d’euros en la infraestructura i les instal·lacions elèctriques que hi ha situades dins d’aquest espai natural singularment preservat enmig de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquestes actuacions també afavoreixen la protecció de l’avifauna que habita o transita per aquesta zona i han permès, de retruc, reforçar la qualitat del subministrament gràcies a la introducció de les últimes innovacions tecnològiques, tant pel que fa a les línies aèries com per l’automatització i digitalització de la xarxa. En concret, la companyia ha pogut reduir la xarxa elèctrica que travessa la massa forestal gràcies a la reconfiguració de la xarxa ubicada en aquest entorn. Així, la infraestructura resultant té més capacitat d’absorbir la càrrega i els clients que en depenen han millorat el seu subministrament.

20 kilòmetres menys de cablejat

En total s’han suprimit o soterrat al voltant de 20 quilòmetres de cablejat aeri lineal, és a dir, el que visualitza l’ull humà quan observem el paisatge, mentre que també s’han substituït més de 22 quilòmetres de cablejat de mitjana tensió per un d’última tecnologia. A banda d’aquest canvi, notablement visible, també s’han aplicat diverses innovacions tecnològiques que milloren el servei de manera més eficient i sostenible, com per exemple la substitució de dispositius de maniobra per uns de nous d’última generació i que fan la funció d’aïllar les instal·lacions en cas de produir-se una incidència; la instal·lació de nous centres de transformació, o ve el canvi d’aïlladors de vidre i porcellana per uns nous de polimèrics, fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors, ja que tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades o les descàrregues de llamps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa