Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enderrocaran un edifici a peu de platja construït pels Jocs Olímpics

Adéu final a una edificació que ha patit directament els efectes del canvi climàtic. L’edifici situat a l’espigó de Bac de Roda entre les platges de la Mar Bella i Nova Mar Bella de Barcelona, que va acollir el restaurant Boo Beach Club, serà finalment enderrocat per l’Ajuntament de Barcelona, després de més de dos anys tapiat quan va quedar greument afectat pel temporal Gloria.

Un edifici icònic enderrocat per necessitat

A través de Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA), el consistori ha iniciat el l’enderroc de l’edifici “com una acció més d’adaptació al canvi climàtic que la ciutat de Barcelona ha d’adoptar”. Els treballs començaran aquest dilluns 5 de setembre i duraran aproximadament fins a finals d’any. Amb l’enderroc s’alliberarà un espai de 537 m2 a l’espigó de Bac de Roda.

Segons ha informat el consistori, es procedirà a la “desconstrucció ordenada i coordinada de l’edifici i posterior trasllat del material desconstruït pel seu tractament“, un fet que comportarà moviment de camions pesants al llarg de la sorra de la platja de la Mar Bella. Les casetes d’obra s’instal·laran de forma puntual al parc de calistènia adjacent per evitar molèsties als banyistes.

Un edifici dels Jocs Olímpics de Barcelona

L’edifici havia tingut usos de restaurant i es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i de la remodelació del litoral de Barcelona. La concessió per a la construcció i explotació d’aquest local va caducar el juny del 2019. L’Ajuntament explica que l’edifici es troba en una situació de “degradació molt important”, com a conseqüència del temporal Glòria de gener de 2020 que va afectar a l’estructura de l’edifici i especialment la terrassa.

Posteriorment, amb la situació d’emergència sanitària el restaurant no va poder reobrir i a l’agost de 2020 es va produir un incendi a les instal·lacions quan continuaven tancades. La Direcció de Platges va procedir a netejar, tapiar l’edifici i senyalitzar l’entorn per evitar l’accés de les persones.

Per què calia enderrocar l’edifici?

En paral·lel l’Ajuntament de Barcelona va encarregar un estudi sobre la probabilitat d’afectació de temporals a l’edifici. Les conclusions de l’estudi indiquen una major afectació per temporals degut als efectes del canvi climàtic. En l’escenari de 2050, la probabilitat d’ultrapassament de l’espigó i possible afectació a l’edifici degut als temporals és 3 vegades superior a l’actual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa