Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Emma i Marc recuperen el tron dels noms més posats a Barcelona
  • CA

146 noves barcelonines es diuen Emma i 121 nous barcelonins es diuen Marc. Són els només posats l’any 2018 a cadascun dels gèneres i, d’aquesta manera, recuperen la primera posició que en altres ocasions havien ocupat. Això representa un canvi respecte el 2017, quan els noms més repetits havien estat Júlia –o Julia– i Pol. Així i tot, al conjunt de la població de la ciutat, el nom més present continua sent Maria, en el cas de les dones, i Antonio, en el cas dels homes. Ho expliquen les dades del Departament d’Estadística de l’Ajuntament.

Durant l’any passat, doncs, el rànquing de noms queda encapçalat per Emma, Júlia, Sofia –o Sofia–, Lucía i Martina, en el cas de les noies, i Marc, Pol, Àlex –o Alex–, Lucas i Pau. Així, gairebé una de cada quatre nenes es diuen Emma (23%) i un de cada cin se’n diuen Marc (20%).

També apareix amb força, entre els més posats, Liam (6%), en el cas dels nois, i Lia –o Lía– (7%), en el de les noies. 

Els clàssics, encara al capdavant

Mentrestant, la població de Barcelona segueix tenint encara al capdavant dels noms freqüents, les denominacions clàssiques. En el cas de les dones, el més present és Maria, seguida de Montserrat, Marta, Camen i Nuria. En el sentit dels homes, el més repetit és Antonio, juntament amb Jose, Jordi, David i Manuel. 

Per dècades, Maria va ser el nom més posat entre la gent que va néixer abans del 1940, i llavors va desaparèixer de la primera posició –i sovint tampoc era al pòdium. Ara bé, a la dècada del 2000 al 2010, es va recuperar, 70 anys després, i va repetir com a nom més reeixit. Entre els 50 i els 70, el nom més repetit va ser Montserrat, i entre els 80 i els 2000, Laura.

En el sector masculí, José domina el rànquing dels noms més posats fins als anys 50. A partir de llavors, Antonio va ser el més freqüent dels 50 als 60 i, després, va deixar pas a Jordi, que va dominar fins als 70. Va ser llavors quan es va posar de moda David, i es va establir durant dues dècades, fins que Marc va treure-li el tron. Des dels 90, cap nom de nen ha estat més posat, en el conjunt de deu anys, que Marc. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa