Els treballadors d’Acciona es rebel·len per exigir “igualtat de drets” amb els de Nissan

Un centenar de treballadors d’Acciona subcontractats per Nissan s’han concentrat aquesta matinada davant els torns d’accés de la fàbrica de la Zona Franca per denunciar l’ERO presentat per l’empresa per acomiadar 500 treballadors després de rescindir unilateralment el contracte amb la multinacional japonesa. Entre crits de “Nissan som tots”, “tenim els mateixos drets” i “volem treballar”, els concentrats han reclamat que, com als treballadors de Nissan, se’ls permeti treballar fins el desembre del 2021 i se’ls inclogui al pla de reindustrialització.

“Mereixem el mateix respecte que la resta”, assenyala el comitè d’empresa. Tot i col·lapsar durant dues hores l’accés a la fàbrica, els treballadors de Nissan els han mostrat el seu suport. La concentració de protesta, que ha tallat els accessos a la fàbrica entre les 6 i les 8 del matí, s’ha produït hores abans que comencin les negociacions entre la direcció i el comitè d’empresa per l’ERO.

També s’ha fet coincidir amb la tornada dels treballadors de Nissan a la fàbrica de la Zona Franca. Tot i que inicialment avui s’havia de reprendre la producció, el trencament unilateral del contracte per part d’Acciona, que tenia vigència fins el pròxim 21 de març, ho ha impedit i els treballadors que no podien treballar des de casa han estat citats per fer formació. Nissan preveu reprendre l’activitat el 31 d’agost.

Nou comentari