Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els telèfons d’emergències 080 i 092 desapareixeran per integrar-se en el 112
  • CA

El telèfon 112 d’atenció i gestió de trucades d’urgència de Catalunya integrarà a partir de finals de gener el telèfon 092 de la Guàrdia Urbana de Barcelona i el 080 dels Bombers de Barcelona. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, han signat aquest dilluns el conveni per centralitzar totes les trucades d’emergència de la capital catalana. “El primer que un es pregunta és com és que no s’ha fet abans”, ha expressat Sàmper.

El consistori durà a terme una campanya de comunicació perquè en un termini màxim de 12 mesos els ciutadans passin a utilitzar només el telèfon 112 en les trucades ordinàries d’urgència i emergència. Aquest conveni també significa el punt de partida del nou model de servei i de gestió per modernitzar i agilitzar l’atenció a través d’una modificació organitzativa, un canvi en la gestió dels recursos humans i materials, i la integració en el sistema de seguretat públic i la millora tecnològica.

Per millorar la demanda a la incidència, a la urgència i a l’emergència s’establirà un nou criteri de l’assignació de recursos d’acord amb criteris de titularitat, proximitat i disponibilitat immediata al lloc dels fets. També s’impulsarà la creació d’un nou espai a Barcelona, un Centre d’Emergències de Barcelona (CEB) per gestionar situacions de normalitat de Barcelona, que corresponen aproximadament al 60% del total de Catalunya, així com per respondre a situacions extraordinàries.

També es plantejarà al govern de l’Estat què inclogui la Sala Conjunta de Coordinació i Emergències de Barcelona, situat al número 28 del carrer Lleida, com a infraestructures crítiques. També es millorarà la comunicació, segons exposa el consistori en un comunicat. El 092 va rebre, l’any passat 84.518 trucades, i el 080 28.009. Aquest any en porten 82.050 el 092 i 20.677 el 080.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa