Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els tarongers dels carrers de Sant Andreu, collita per a melmelada solidària

Els tarongers que decoren i donen ombra a molts carrers del casc antic de Sant Andreu tenen aquest any un destí solidari. El districte ha estrenat un projecte pilot per donar un ús solidari als fruiters urbans: les taronges amargues serviran per fer melmelada a benefici d’entitats socials de Barcelona.

El procés de recuperació i transformació de les taronges s’ha desenvolupat conjuntament amb la Fundació Espigoladors, que treballa contra el malbaratament alimentari i en favor de garantir el dret a una alimentació saludable. La campanya ha comptat aquest dissabte amb 25 voluntaris de diverses entitats de districte, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Al llarg del matí, els participants han espigolat més de 120 tarongers i en total han recollit prop de 800 quilos de taronges amargues. La collita es convertirà en més de 3.000 pots de melmelada.

L’acció s’emmarca també en la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, que enguany recau en Barcelona. Ha comptat amb la col·laboració de Parc i Jardins i del comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de Barcelona, Álvaro Porro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa