Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els secrets de tretze hotels “monument” de Barcelona, a l’abast de tothom

El Gremi d’Hotels de Barcelona organitzarà entre el 24 i el 26 de novembre la primera edició de les ‘Rutes pels hotels monument’ de la ciutat, que permetrà conèixer de primera mà i de franc els racons d’alguns dels hotels que llueixen aquesta especialització, així com la seva història i el seu lligam cultural, arquitectònic i social amb la ciutat. L’especialització “Monument” és una distinció concedida pel propi Gremi d’Hotels de Barcelona, en reconeixement als establiments que aporten valor afegit al patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat. Actualment vint hotels de la ciutat l’ostenten.

Els establiments participants a les rutes són Arai 4*S Monument, Bagués, Catalonia Eixample 1864, Claris Hotel & Spa GL, Continental Palacete, Duquesa Suites, Gran Hotel La Florida, Granados 83, Hotel España Ramblas, Hotel Miramar Barcelona, Iberostar Selection Paseo de Gracia, Le Méridien Barcelona i Mercer Hotel Barcelona.

Al·licients per a tots els gustos

Durant aquestes visites es podran descobrir espais i recursos culturals tan emblemàtics com ara l’antiga muralla Romana i la Torre de defensa número 28 al Mercer Hotel Barcelona; l’exposició d’art precolombí que acull la Sala Museu del Claris Hotel & Spa GL, ubicat a l’antic Palau Vedruna, amb un àmplia representació de peces de la cultura maia i precolombina; la Sala de les Sirenes i la xemeneia d’alabastre de 5 metres d’alçada, obra de l’escultor Eusebi Arnau, de l’Hotel Espanya Ramblas; la façana Art Nouveau de l’hotel Bagués; detalls del conjunt d’edificis coneguts com les “Cases Cerdà” a l’hotel Catalonia Eixample 1864 o la col·lecció d’art asiàtic de gran varietat artística d’origen hindú i cambodjà que pertanyen als segles X i XI DC a l’hotel Granados 83.

També es podrà gaudir de la façana neoclàssica de l’hotel Le Méridien Barcelona; l’escala principal i finestres originals del Banc de Crèdits d’Espanya on avui està situat l’Iberostar Selection Paseo de Gracia; del saló estil Versalles Lluís XV i la xemeneia de marbre de l’Hotel Continental Palacete; de l’edifici senyorial del segle XVIII on es troba l’Hotel Duquesa Suites; les exclusives vistes de Barcelona des del Gran Hotel La Florida; el Palauet noucentista on hi ha actualment l’Hotel Miramar Barcelona o l’antic Palau dels Quatre Rius al barri Gòtic de Barcelona, on s’ubica l’Arai 4*S Monument.

Estructura de les visites

Cada hotel organitzarà quatre visites guiades el mateix dia, que es faran en grups reduïts però les places s’hauran de reservar prèviament. El dia de visita de cada hotel, els horaris de les visites i el correu electrònic per fer la reserva es poden consultar al web www.mesqhotels.cat. D’altra banda, aquestes rutes també estaran disponibles a Diskover, l’app catalana que vol recuperar els actius patrimonials del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa