Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els positius per Covid-19 es desplomen a les residències de Barcelona

El casos positius de Covid-19 a les residències de gent gran de Barcelona s’han desplomat en les dues últimes setmanes gràcies a l’efecte de la campanya de vacunació i a la millorar del context general de l’epidèmia. Segons les dades del departament de Salut, els positius a les residències de la capital catalana han caigut gairebé un 70% en només dues setmanes, mentre que la mortalitat també s’ha reduït a la meitat.

Fa dues setmanes, a les residències geriàtriques de Barcelona es van detectar 172 casos de Covid-19, mentre que la setmana passada només en van ser 54. Això suposa que la pandèmia està frenant més de pressa a les residències que a l’exterior, on els casos han caigut un 40% des de mitjans del mes de gener. En tots dos casos el risc de rebrot és de 383 –uns 300 punts menys que fa 15 dies– i la velocitat de contagi (Rt) està en 0,83, molt per sota del que necessita el sistema sanitari per començar a descongestionar-se.

L’última setmana es van produir 18 morts per Covid-19 a les residències barcelonines, pràcticament la meitat que fa dues setmanes. Pel que fa a la campanya de vacunació, més d’11.000 usuaris de les residències han rebut ja la primera dosi i més de 9.500 –el 85%– també ha rebut la segona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa