Els nou aliments del menú d’estiu que Barcelona recomana als restaurants

La llista no inclou la carn, focus de polèmica per la recomanació del Ministeri de Consum de menjar-ne menys

L’Ajuntament de Barcelona ha ideat un menú d’estiu sostenible i saludable amb ingredients i aliments que proposa als restaurants que incorporin a la carta, ha explicat el consistori aquest dijous. Es basa en nou aliments: albergínia, bonítol, síndria, meló, enciam, tomàquet, mongeta tendra, castanyola i préssec. La llista no inclou carn, motiu de polèmica aquest dijous per una campanya del Ministeri de Consum de menjar-ne menys.

La iniciativa de l’Ajuntament s’emmarca en les accions de celebració de la ciutat com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. El consistori ha explicat que és una proposta treballada amb entitats del sector de l’hosteleria, com el Gremi de Restauració, Barcelona Slow Food i Barcelona Restaurants Sostenibles.

L’Ajuntament també ha donat suport a tres propostes de plats elaborats per les escoles de cuina col·laboradores del projecte Menú de les Estacions, que durant tot l’any proposarà menús sostenibles i que, segons l’Ajuntament, “poden servir d’inspiració pels restaurants”. Els tres plats que es suggereixen són cabdells brasejats amb crema d’anxoves i tomàquet sec, amanida de mongetes amb cirerols i formatge curat i bonítol en fricandó.

Més informació

Nou comentari