Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els nou aliments del menú d’estiu que Barcelona recomana als restaurants
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha ideat un menú d’estiu sostenible i saludable amb ingredients i aliments que proposa als restaurants que incorporin a la carta, ha explicat el consistori aquest dijous. Es basa en nou aliments: albergínia, bonítol, síndria, meló, enciam, tomàquet, mongeta tendra, castanyola i préssec. La llista no inclou carn, motiu de polèmica aquest dijous per una campanya del Ministeri de Consum de menjar-ne menys.

La iniciativa de l’Ajuntament s’emmarca en les accions de celebració de la ciutat com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. El consistori ha explicat que és una proposta treballada amb entitats del sector de l’hosteleria, com el Gremi de Restauració, Barcelona Slow Food i Barcelona Restaurants Sostenibles.

L’Ajuntament també ha donat suport a tres propostes de plats elaborats per les escoles de cuina col·laboradores del projecte Menú de les Estacions, que durant tot l’any proposarà menús sostenibles i que, segons l’Ajuntament, “poden servir d’inspiració pels restaurants”. Els tres plats que es suggereixen són cabdells brasejats amb crema d’anxoves i tomàquet sec, amanida de mongetes amb cirerols i formatge curat i bonítol en fricandó.

Més notícies
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona / Jordi Play
Roger Pallarols: “Madrid ha sabut protegir la restauració millor que Barcelona”
Notícia: Roger Pallarols: “Madrid ha sabut protegir la restauració millor que Barcelona”
Comparteix
El director del Gremi de Restauració de Barcelona denuncia la “falta d’empatia de les administracions davant de projectes de creació de riquesa a la ciutat”
Interior del cafè Au Lion d'Or. Arxiu fotogtàfic de Barcelona
Au Lion d’Or, les tertúlies més canalles de Barcelona
Notícia: Au Lion d’Or, les tertúlies més canalles de Barcelona
Comparteix
Aquest cafè-restaurant va ser punt de trobada de tota mena de tribus urbanes de la Barcelona de finals del segle XIX fins a l’esclat de la Guerra Civil

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa