Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els lleons del Zoo de Barcelona han passat la Covid-19
  • CA

Els lleons del Zoo de Barcelona han passat la Covid-19 mentre el parc va estar tancat durant la segona ona de coronavirus, segons ha explicat aquest dilluns el director en funcions de l’equipament, Juli Mauri, en declaracions a Betevé i ha assegurat que “ja estan curats”. Mauri ha aclarit que els lleons van ser els únics animals del Zoo que van passar la malaltia i ha subratllat que “no el poden transmetre al públic perquè necessites un contacte molt estret”, encara que sí que és possible un contagi entre animals i cuidadors, ha afegit.

Ha explicat que van detectar que els lleons tenien Covid perquè realitzen un “seguiment constant”, que inclou la realització de test d’antígens i serològics a tots els animals, i que presentaven símptomes d’un refredat, com tos i esternuts.

Símptomes lleus

El Zoo ha detallat que els lleons van ser positius de Covid-19 al novembre i que van presentar símptomes respiratoris lleus de vies altes, suggestiva d’infecció de coronavirus, i “coincidint amb el diagnòstic de Covid-19 en dues dels seus cuidadors”. Als lleons se’ls va proporcionar atenció veterinària per al procés clínic lleu que sofrien, similar al d’un procés gripal molt lleu, mitjançant tractament antiinflamatori i seguiment estret, un tractament al qual “els animals van respondre bé”.

Quant a l’evolució clínica de la infecció, “en cap moment es va observar en els lleons una respiració dificultosa o altres signes respiratoris, i tots els símptomes van desaparèixer passats 15 dies, excepte la tos o l’esternut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa