Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els ingressos hospitalaris per Covid-19 cauen un 35% a Barcelona
  • CA

Els hospitals barcelonins comencen a notar l’efecte de la caiguda de casos de Covid-19 provocada per les restriccions de les últimes setmanes. Entre el 21 i el 27 de novembre –últims dies amb xifres consolidades–, 270 persones van ser ingressades en algun centre de la capital catalana, un 35% menys que 15 dies abans. Rebaixar la pressió hospitalària era un dels principals objectius de Salut per evitar el col·lapse del sistema sanitari i permetre que l’atenció primària pugui dedicar recursos a patologies no relacionades amb la pandèmia.

La bona evolució de les xifres hospitalàries també s’ha traduït en un important descens del nombre de morts, que també ha caigut un terç. Tot i això, en les últimes tres setmanes més de 300 persones han mort a Barcelona per causes relacionades amb la Covid-19 i en total ja són més de 5.100 els morts a la capital catalana des de l’inici de la pandèmia.

La resta d’indicadors que utilitza Salut per avaluar l’estat de la pandèmia també registren un descens important: el risc de rebot està en 173 punts –el més baix des de finals de setembre–, la velocitat de propagació (Rt) és de 0,84 i la taxa de positius ha caigut fins al 5,5% de totes les proves realitzades, un percentatge que torna a estar dins dels límits que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera òptims per poder controlar i rastrejar els casos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa