Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els forenses conclouen que Roger Español va rebre “probablement” una bala de goma
  • CA

La lesió de Roger Español és “compatible amb un impacte a gran velocitat probablement una pilota de goma”. Aquesta és la conclusió a què han arribat els metges forenses que han visitat i peritat la pèrdua de l’ull durant una de les càrregues del Primer d’Octubre. Així ho han presentat a les parts aquest matí davant el Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, just el dia que han declarat quatre policies més que van actuar a la Ramon Llull. 

Per altra banda, el Jutjat ha imputat dos agents més, que suma ja un total de 26 policies investigats per la seva actuació durant els fets del Primer d’Octubre. Les declaracions d’aquest matí s’han mantingut en la mateixa línia de defensa dels anteriors. De fet, han admès que es van disparar pilotes de goma seguint tots els “protocols”. 

Així mateix els agents actuant han assegurat que van reaccionar davant una situació que els generava “perillositat” amb conductes per part dels concentrats que han titllat “d’odi” i “violència”. Fins i tot, han advertit en les seves declaracions que hi havia concentrats que els tiraven “pedres”, “llambordes” i “cargols” que portaven a les “motxilles”. 

Tots els agents han confirmat que estaven al lloc de les imatges però fora de càmara. És a dir, si a les imatges sortien els agents a l’esquerra, els declarants responien que es trobaven a l’altra banda. Respecte tots els instruments i tècniques utilitzats responien a les ordres que rebien dels comandaments. Demà continuaran les declaracions, amb un cap d’escamot. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa