Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guia dels nous requisits per visitar gent gran a les residències de Barcelona
  • CA

Els familiars de la immensa majoria de residències podran tornar a visitar els seus parents. Això suposa un canvi a la zona de Barcelona, que en tenir restriccions per l’alerta pels rebrots, havia restringit les visites als geriàtrics. Avui, però, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat el canvi: les residències lliures de coronavirus en part o totalment –qualificades de taronges i verdes, respectivament– tornaran a permetre que els familiars es retrobin. Per fer-ho, però, hauran de complir unes condicions sanitàries estrictes. Entre altres mesures, es farà obligatori dur un vestit EPI per part del familiar.

Argimon ha detallat que hi ha 17 residències a tot Catalunya, únicament, que estan qualificades com a vermelles perquè hi ha un brot de coronavirus difícil de gestionar, encara. Per aquest motiu, aquesta nova situació s’aplicarà a “pràcticament totes les residències” independentment de si estan en una zona del territori “on el risc de rebrot és alt”.

El secretari de Salut Pública català ha destacat que s’ha pres aquesta situació després de posar als dos costats de la balança la protecció sanitària al voltant del coronavirus i els efectes sobre la salut mental que provoca aquest aïllament respecte a la família per a les persones grans. Entre les conseqüències que suposa no veure els familiars, Argimon s’ha referit a quadres d'”ansietat i depressió” que ara es volen evitar.

A partir de quin dia i periodicitat

  • Està previst que aquesta nova situació a les residències es posi en pràctica a partir del dilluns vinent, 17 d’agost, una vegada ja s’hagi publicat el nou protocol de manera formal. Així i tot, des del departament de Salut s’ha demanat paciència per si alguns centres necessiten més dies per preparar-s’hi.
  • Els temps de visita estan previstos amb un màxim de 45 minuts al dia.
  • Només es permetrà “una única visita d’un familiar per persona i dia“, detalla el document de Salut.

Què haurà de fer el visitant?

  • Entre les mesures anunciades per tirar aquesta decisió endavant, hi ha diverses peticions al visitant que es desplaci fins a la residència. Especialment, se li requerirà informació sobre si ha tingut tos, febre, ofec o contactes amb malalts.
  • A més, se li recordarà que per realitzar la trobada amb el familiar, ha de ser conscient i acceptar el risc que suposa la visita.
  • També s’haurà de posar un vestit EPI facilitat per la direcció de la residència. Se l’haurà de posar en una zona delimitada especialment pel geriàtric. Igualment, durant la trobada se seguirà reclamant que es mantengui la distància de seguretat.

Segueixen baixant els nous contagis

Pel que fa a la situació general dels contagis, els màxims responsables de la sanitat catalana han detallat que a Barcelona la tendència segueix a la baixa, en comparació amb les setmanes anteriors. Alhora que es rebaixa el nombre de proves PCR que s’han hagut de fer des de l’atenció primària, també segueixen descendint el nombre de casos positius detectats.

En la mateixa línia, també s’han reduït les urgències on arriben persones sospitoses de tenir coronavirus, les proves PCR que s’han fet i el nombre de contagiats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa