Monarquia o república. Els estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) podran votar de forma simbòlica quina opció prefereixen per l’Estat. Els votants contestaran a les següents preguntes: “Estàs a favor d’abolir la monarquia com a forma d’Estat i instaurar la república?”, i, en cas afirmatiu, “Estàs a favor de l’inici d’un procés constituent per decidir quin tipus de república?”. Un dels portaveus de la iniciativa, Pablo Acedo, ha detallat que la votació es farà el dimarts de 8 a 20h. 

[r:1]

El portaveu ha explicat que s’ubicaran taules en els edificis Jaume I i Roger de Llúria del Campus de Ciutadella de la UPF, a la Facultat de Dret i d’Econòmiques del Campus Diagonal i a la de Geografia i Història al Campus Raval de la UB.

La iniciativa arriba després que diverses universitats madrilenyes organitzessin el mateix referèndum. Acedo ha remarcat que aquest tipus de votacions poden servir per enfortir el moviment estudiantil a nivell estatal i que poden ser un “primer pas” per a futures consultes sobre monarquia o república. 

Nou comentari

Més notícies

Seguiment desigual de la vaga d’estudiants a Barcelona

Els estudiants avancen que ocuparan els edificis fins dijous al matí