Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els estudiants de la UPF i la UB voten monarquia o república
  • CA

Monarquia o república. Els estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) podran votar de forma simbòlica quina opció prefereixen per l’Estat. Els votants contestaran a les següents preguntes: “Estàs a favor d’abolir la monarquia com a forma d’Estat i instaurar la república?”, i, en cas afirmatiu, “Estàs a favor de l’inici d’un procés constituent per decidir quin tipus de república?”. Un dels portaveus de la iniciativa, Pablo Acedo, ha detallat que la votació es farà el dimarts de 8 a 20h. 

[r:1]

El portaveu ha explicat que s’ubicaran taules en els edificis Jaume I i Roger de Llúria del Campus de Ciutadella de la UPF, a la Facultat de Dret i d’Econòmiques del Campus Diagonal i a la de Geografia i Història al Campus Raval de la UB.

La iniciativa arriba després que diverses universitats madrilenyes organitzessin el mateix referèndum. Acedo ha remarcat que aquest tipus de votacions poden servir per enfortir el moviment estudiantil a nivell estatal i que poden ser un “primer pas” per a futures consultes sobre monarquia o república. 

Més notícies
Seguiment desigual de la vaga d’estudiants a Barcelona
Notícia: Seguiment desigual de la vaga d’estudiants a Barcelona
Comparteix
Els estudiants avancen que ocuparan els edificis fins dijous al matí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa