Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els agents cívics de Barcelona, sense estatut jurídic

El govern municipal ha esquivat la petició transversal de l’oposició de reforçar les funcions dels agents cívics de Barcelona, coordinar-los millor amb la Guàrdia Urbana i dotar-los d’un marc jurídic que clarifiqui el seu rol. El PP havia presentat una proposició al plenari per impulsar aquest cos de 60 informadors, però per garantir que s’aprovaria ha pactat amb el govern d’Ada Colau un canvi total del redactat de la proposta.

L’executiu municipal només es compromet ara a publicar a la web el llistat de funcions que ja tenen els agents. El cos seguirà sense un estatut jurídic propi i sense estrènyer vincles amb la policia local per fer tasques de prevenció. “Val més fer un pas en ferm que 4 en fals”, ha argumentat el tinent d’alcaldia Jaume Collboni. S’ha esplaiat en elogis als informadors, a qui ha reconegut una “gran feina” durant el confinament i la desescalada.

Però de canvis, cap: “Regulen les conductes incíviques i afavoreixen la conscienciació i la mobilitat a l’espai públic, però no són un cos de prevenció”. En no tenir un marc d’actuació propi ni dependre de la direcció de Guàrdia Urbana, no tenen autonomia i se’ls destina a unes funcions o altres segons les necessitats de cada moment. És a dir, fan les tasques que els mani el consistori, simplement sense contradir les ordres policials.

La proposició del PP s’ha aprovat tot i la decepció de la resta de grups. Bou s’ha donat per satisfet amb el “petit pas” per “clarificar” el paper d’aquest cos, però ha advertit que estarà pendent de “com acaba això” per fer-ne seguiment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa