Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els advocats pressionen la UB perquè anul·li l’experiment amb cadells de gos
  • CA

Continua la polèmica al voltant de l’experiment científic amb gossos. Es tracta d¡una recerca mèdica que inicialment s’havia de fer al Parc Científic de Barcelona amb 32 gossos de la raça beagle –molt estesa com a mascota domèstica– en aquestes instal·lacions de la Universitat de Barcelona (UB). L’experiment l’ha de fer l’empresa madrilenya Vivotecnia, ja molt controvertida per la seva activitat a la capital espanyola.

I després de la pressió de diversos col·lectius animalistes, la consellera d’Agricultura i Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha anunciat que l’experiment es traslladarà a Madrid. Però la UB continua defensant l’experiment: “L’objectiu és desenvolupar cures per a malalties fibròtiques”, ha dit en un comunicat. Consisteix a administrar fàrmacs als beagle per després fer un “estudi histopatològic dels òrgans de 32 gossos de raça Beagle”, és a dir, de com els medicaments han afectat al seu organisme. Actualment l’empresa estaria ultimant el protocol de treball previ a l’experiment, que sempre ha de ser validat i avaluat per assegurar que compleix les normatives catalanes, estatals i europees, així com els preceptes ètics de la UB.

El fet que es mantingui l’experiment ha fet que el Consell de l’Advocacia de Catalunya hagi alçat la veu. Demana a la UB rescindir el contracte que la Fundació Parc Científic de Barcelona i que es comprometi a implantar mètodes alternatius a l’experimentació animal. De fet, els advocats catalans assenyalen que l’empresa Vivotecnia està sent investigada judicialment arran de suposades pràctiques de maltractament animal comeses en els seus laboratoris.

La reclamació arriba dies després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demanés per carta al Govern que evités el sacrifici dels cadells, de la raça beagle, en l’experiment científic. “Tots recordem les imatges horribles del maltractament animal que aquesta empresa va provocar a Madrid”, va remarcar Colau a les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa