Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els advocats barcelonins denuncien la passivitat internacional amb els talibans

La Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) creu que el retorn al poder dels talibans a l’Afganistan és “una notícia dramàtica”. “El retrocés en drets i llibertats de la població afgana és ja un fet i la voluntat d’impulsar-hi la democràcia s’ha esfondrat tan ràpid com la comunitat internacional ha decidit abandonar la seva missió al país“, adverteix.

L’ICAB veu especialment preocupant la situació de les dones i les nenes i alerta que seran víctimes de nou d’una “visió fonamentalista, retrògrada i autocràtica de la vida en societat”. Per això demana a la comunitat internacional que abandoni “d’immediat” la posició de no bel·ligerància davant el règim talibà i que exigeixi “sense matisos el respecte pels Drets Humans”.

En un comunicat, els advocats demanen atendre les necessitats del poble afganès i molt especialment de la dones i les nenes. “El fet que les dones es vegin obligades de nou a deixar les escoles i la vida pública, així com a patir tot tipus de violències físiques i socials, és una tragèdia que la comunitat internacional ha d’atendre d’immediat”, subratllen.

L’ICAB recorda que Barcelona és Ciutat d’Acollida i Refugi i assegura que col·laborarà amb les administracions perquè “els professionals del Dret i la Justícia i, en general, tota la ciutadania afgana que no vulgui viure sota el jou talibà puguin prosseguir la seva vida en països on vegin respectats els seus drets i llibertats”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: fat boy a agost 16, 2021 | 13:55
  fat boy agost 16, 2021 | 13:55
  A buenas horas mangas verdes.
 2. Icona del comentari de: miquel puigpelat a agost 16, 2021 | 16:46
  miquel puigpelat agost 16, 2021 | 16:46
  Perquè occident s'ha de fer responsable del què passa a Afganistan?. No és un país musulmà?. Dons que els ajudin els altres països musulmans. I això no és xenofòbia, és sentit comú.
 3. Icona del comentari de: Ricard a agost 16, 2021 | 19:55
  Ricard agost 16, 2021 | 19:55
  20 anys de finançament no són suficients. Per a Occident sembla que sí.

Nou comentari

Comparteix