Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els advocats acusen el govern Colau de fer una “matança” de senglars

Creix el malestar davant la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de controlar la població de senglars a través de la caça. Diverses veus ja s’han alçat, i ara se suma la del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). En un comunicat, ha titllat d’ “inacceptable la forma en què s’està produint la matança” d’aquests animals per part de l’empresa contractada pel consistori per dur a terme el control poblacional.

Després que s’hagin difós les imatges en què aquesta empresa caçava els senglars, la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) ha fet una crida a l’Ajuntament a “implementar sense demora el control legal d’animals a través de mètodes anticonceptius”. Concretament, diu el comunicat, els advocats consideren “inacceptable la forma en la que s’està produint la matança de porcs senglars”, i sentencia que “és urgent que s’aturi aquest procedir i s’apliqui el mètode legal, efectiu i ètic de la vacuna anticonceptiva per al control de la població d’aquests animals”.

Cal recordar que ja s’han viscut diferents episodis d’actuacions similars en el passat amb altres animals com cries de cotorres o coloms, que han estat denunciades per associacions proteccionistes i per aquesta mateixa Comissió. Els advocats també lamenten que l’Ajuntament de Barcelona no hagi volgut sumar-se al projecte impulsat per totes les CPDA dels Col·legis d’Advocats de Catalunya i Balears ambla signatura d’un Conveni amb el Departament de Sanitat i d’Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per avaluar l’efectivitat d’una vacuna anticonceptiva en senglars urbans i periurbans de diversos municipis. El projecte, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, està obtenint uns resultats excel·lents amb una reducció de 500 exemplars per any.

Diversos senglars capturats a Collserola / Twitter

Tal com assenyala el Conveni subscrit pels científics de la UAB, la caça massiva provoca una alteració de l’ecosistema i un increment de la població de porcs senglars. Per tant, l’experiència ha constatat que l’eliminació dels individus d’una espècie no és un mètode efectiu de control de la població i acaba provocant a mig termini un increment de la mateixa”, diu el comunicat de l’ICAB.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sup Marcos a octubre 04, 2021 | 15:57
  Sup Marcos octubre 04, 2021 | 15:57
  La Colau dijo al principio que declararía BCN amiga de los animales, se hizo la foto con los animalístas, y se esfumó, menudo historial lleva la sinvergüenza, el zoo se lo pasó rápido a los sociatas para que continue siendo un negocio, a costa de tener a cadena perpetua animales salvajes, su guardia urbana, ya ha asesinado a dos perros a tiros, por ineptos, las colonias de gatos le importan un bledo, nada le importa a esta ególatra, y ahora estas repugnantes imágenes. Espero que los animalistas que se la creyeron, les haya caído la venda de los ojo y vean lo que es esta tipa, y si no lo ven es que no aman tanto a los animales.
 2. Icona del comentari de: Ricard a octubre 04, 2021 | 17:40
  Ricard octubre 04, 2021 | 17:40
  Esperem que la Comissió també denuncii els "ciutadans" que es dediquen a alimentar senglars perquè així perdin la por a les persones, i en conseqüència els animalons es dediquin a anar mossegant la gent un cop ja s'han acostumat als humans com a via d'aconseguir aliment fàcilment.
 3. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 04, 2021 | 18:57
  Tripartit no, gràcies octubre 04, 2021 | 18:57
  No només són els senglars, la Colau mata coloms i cotorretes i ha deixat sense protecció municipal les colònies de gats dels barris que sobreviuen amb penes i treballs gràcies als voluntaris de les associacions animalistes i particulars. Les que fan la viu són les rates gràcies a la brutícia i la desaparició dels gats de carrers

Nou comentari

Comparteix