Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
S’eleven a més de 700 els positius de Covid-19 en residències d’avis
  • CA

El nombre de positius per coronavirus entre les persones que viuen a residències de gent gran a Barcelona ha pujat aquest divendres a 743, 186 més que el dijous, segons informa el Departament de Salut.

Pel que fa al nombre de residències afectades, la Generalitat en reconeix 97 –12 més que divendres–,  gairebé un 36% dels 270 centres que, segons l’Ajuntament, hi ha a la ciutat.

Amb dades tancades a 11 d’abril, i segons la informació que fan arribar els propis centres de Barcelona, hi ha 557 morts i 491 hospitalitzats. 

Respecte als professionals dels centres residencials, 1973 estan en aïllament o presenten simptomatologia, d’un total de més de 75.000 treballadors.

Més proves de detecció i testos ràpids en residències

El director general de Recerca i Innovació en Salut, Robert Fabregat, va assegurar ahir que s’està treballant intensament en la detecció precoç de casos amb símptomes mitjançant proves de detecció (PCR) i testos ràpids a les residències: “Volem arribar a totes les residències i els seus professionals en menys de 24 hores, i seguir més endavant a cobrir la resta de la població”. Fabregat va afirmar que s’estan duent a terme 1.200 PCR al dia a residències. “Tenim capacitat per a fer fins a 1.800 o 2.000 PCR’s al dia”, ha afegit. Fabregat va avançar que s’està estudiant fer proves a persones sense símptomes a residències on hi hagi casos confirmats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa