El Vall d’Hebron comença les obres per al nou edifici de recerca de teràpies avançades

Les obres per al nou edifici de recerca de Vall d’Hebron han començat des de fa uns dies amb l’enderrocament de l’antiga bugaderia de l’hospital i del menjador de l’Antiga Escola d’Infermeria. Està previst que les tasques d’enderrocament durin uns tres mesos i que la construcció comenci durant el primer semestre de l’any que ve. L’edifici tindrà una superfície de 16.792 metres quadrats dedicats a la recerca i albergarà els laboratoris, la part d’administració i suport a la recerca i una part de la cartera de serveis científicotècnics del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

En el centre, s’hi desenvoluparà la darrera tecnologia en l’àmbit de les teràpies avançades, en particular en teràpia gènica.Passar de diverses ubicacions a un gran espai permetrà compartir coneixement i experiències i impulsar sinergies entre diferents grups. El centre també allotjarà un nou ciclotró que permetrà el desenvolupament de noves eines de diagnòstic i de tractament basades en radioisòtops, una àrea de màxima expansió a nivell internacional i en què el Campus Vall d’Hebron és un referent. Les noves instal·lacions permetran als investigadors seguir fent una recerca capdavantera per millorar la qualitat de vida de les persones.

Les obres són part del Pla de transformació del Campus Vall d’Hebron. Entre els seus objectius, ser un espai més ecosostenible, acabar amb la congestió viària, facilitar el trànsit intern i obrir-se als veïns. El campus Vall d’Hebron vol esdevenir un referent arquitectònic de Barcelona amb un edifici amb identitat pròpia i representatiu dels valors de la innovació. Ha estat dissenyat per BAAS Arquitectura i Espinet/Ubach.

Nou comentari