Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Vall d’Hebron avisa que caldrà dur mascareta fins al 2022
  • CA

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha avisat que la mascareta serà necessària almenys fins al 2022, quan es preveu que la vacunació massiva permeti assolir la immunitat de grup necessària per poder acabar amb les mesures sanitàries de la Covid-19. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Campins ha recordat que cal arribar a una immunitat de com a mínim el “70% de la població” per garantir que el virus no es pot tornar a propagar de manera massiva.

Segons les previsions del ministeri de Sanitat i del departament de Salut, la vacunació massiva començarà a principis del 2021 amb la població més vulnerable i els professionals sanitaris dels hospitals, centres d’atenció primària i de residències, mentre que passarà més temps fins que la vacuna arribi al gruix dels ciutadans. “Amb el temps podrem deixar de portar mascareta”, ha dit Campins, “però no serà a curt termini i segurament caldrà esperar fins al 2022”.

Respecte a la campanya de vacunació, la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Vall d’Hebron ha assegurat que els Centres d’Atenció Primària (CAP) estan preparats per gestionar-la i que s’està treballant “per aprofitar la logística de la vacuna de la grip” per introduir-hi la vacuna de la Covid-19, tot i que ha matisat que els detalls es coneixeran després d’una reunió que hi ha pendent entre els centres hospitalaris i el departament de Salut. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa