Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Barça, el Sant Andreu i l’Europa, contra la inhabilitació de Torra
  • CA

El F.C. Barcelona, la Unió Esportiva Sant Andreu i el Club Esportiu Europa han estat dues de les primeres entitats esportives que han reaccionat contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, que aquest mateix dilluns ha ratificat el Tribunal Suprem. Els tres clubs barcelonins ha rebutjat la condemna contra Torra i s’han mostrat molt crítics per la judicialització de la política catalana.

El Barça, que ha estat l’últim dels tres a reaccionar, ha criticat la condemna per considerar-la “desproporcionada” i s’ha solidaritzat amb Torra. El club creu que la inhabilitació “vulnera greument la voluntat democràtica de la ciutadania expressada lliurement a les urnes”. També ha defensat la llibertat d’expressió i el dret a decidir com a dos principis clau del club.

“Rebutgem la condemna contra el president Torra perquè és desproporcionada”, ha dit el club andreuenc en un comunicat. “Haver mantingut una pancarta no pot ser motiu de cessament del president de la Generalitat”. L’entitat també ha criticat que la decisió arribi en plena pandèmia i ha reclamat que cal “buscar una solució democràtica a la situació política de Catalunya”, sempre respectant “el pluralisme i la llibertat d’opinió”.

Per la seva banda, l’Europa ha anunciat que “no comparteix en absolut” la condemna contra Torra i considera que inhabilitat el president de la Generalitat per “una simple pancarta” suposa un “greu precedent de coacció a la llibertat democràtica”. El club gracienc ha defensat que només els ciutadans, a través del vots, i els parlaments, a través de mocions, escullen el president i que els correspon a ells fer-li “perdre la condició”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa