Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El rebrot segueix disparat a dos dies de tornar a l’escola
  • CA

La tercera onada de Covid-19 segueix creixent i de moment sembla que no troba aturador a només dos dies de la tornada a les escoles després de les vacances, una decisió polèmica que pot marcar un nou punt d’inflexió per l’elevada mobilitat que genera. Segons les dades del departament de Salut, entre el 30 de desembre i el 5 de gener –últims dies amb xifres definitives–, a Barcelona es van registrar 3.945 casos, gairebé un 21% més que en els set dies anteriors.

El risc de rebrot se situa ja en 626 punts, 244 més que una setmana abans, i la velocitat de contagi (Rt) s’ha enfilat fins a l’1,45. Una altra mala notícia és que la taxa de positivitat –nombre de casos respecte al total de proves– és de l’11,26%, un percentatge molt elevat que, segons els experts, indica que s’estan deixant de detectar molts casos i que compliquen el rastreig i la traçabilitat dels positius.

Retorn a les escoles garantit

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que el retorn a les escoles a partir de dilluns està garantit tot i les males dades epidemiològiques. “Les escoles han de ser un bé a preservar i ser el darrer servei públic a tancar“, ha dit. Aragonès ha recordat que abans de Nadal el 80% dels alumnes i el 90% dels professors no es van perdre ni un sol dia de classe per la pandèmia.

Tot i això, l’augment de casos segueix afegint pressió als hospitals. En el cas de Barcelona, a l’última setmana es van produir 356 ingressos i 80 defuncions, unes xifres que no es registraven des de mitjans de novembre, en plena sortida de la segona onada. Les previsions de Salut són que les dades hospitalàries –que sempre noten els efectes dels nous contagis amb cert retard– seguiran pujant en les pròximes setmanes.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha assegurat que no hi ha hagut un repunt pels dies de Nadal i que de moment tampoc s’ha notat un efecte Cap d’Any, malgrat que encara és d’hora per descartar-lo del tot. Ramentol ha assegurat que de moment no està previst tancar les escoles perquè Salut no té cap evidència que l’arribada de la soca britànica hagi canviat les dinàmiques de contagi de la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa