El racisme, el motiu de discriminació en gairebé la meitat dels incidents atesos a Barcelona

L'Oficina per la No Discriminació de Barcelona atén 219 casos durant el 2020

L’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona va atendre 219 incidents durant el 2020. La majoria d’expedients, el 42%, es van obrir per casos de racisme o xenofòbia, seguits de la discriminació cap al col·lectiu LGTBI, que n’ha suposat el 28%. Segons un comunicat difós aquest diumenge pel consistori, tot i el confinament per la pandèmia de covid-19 el nombre d’atencions fetes per l’oficina ha estat similar a les del 2019. Amb tot, arran del confinament han incrementat aquestes situacions a les comunitats de veïns, on “els estereotips i prejudicis han desembocat en agressions racistes”.En total s’han registrat 42 incidents per racisme i 53 per xenofòbia, i la majoria de queixes han estat per tracte vexatori amb insults, menyspreu, humiliacions, amenaces o comentaris ofensius de retorn al país d’origen, a més d’agressions físiques.

La integritat moral, principal dret vulnerat

La integritat moral ha estat el principal dret vulnerat en les diferents situacions de discriminació reportades. La integritat física ho ha estat en el 15% dels casos i la prestació de serveis, el 13%.

La majoria de les persones que han estat víctimes de discriminació són homes, concretament un 55,7%. Les dones ho han estat en el 43,8% dels casos. A més, gran part dels afectats són joves, un 46% de les víctimes tenen entre 25 i 39 anys i un 8% en tenen entre 15 i 24 anys.

L’Oficina per la No Discriminació ha fet aquest 2020 194 assessoraments i atencions jurídiques, 73 atencions psicosocials i, en 172 ocasions, ha donat orientació, suport i apoderament a les persones afectades. A més, en 13 ocasions ha fet mediacions per tal que el discriminador reparés el dany causat.

Comentaris

    Carles bcn 28/02/2021 8:32 pm
    A veure, imagineu que vull posar de lloguer un pis a Bcn i lògicament vull recollir qui viurà en ell, si té coixi econòmic, feina estable i si per.les seves característiques encaixaria en la.Comunitat de veïns per evitar problemes de convivència. A.vegades depèn d'on es la persona, casa seva pot ser festa permanent.....llavors això seria racisme?.....disculpeu la.meva ignorància
      Serafi Bandarra i Grataconys 02/03/2021 8:26 am
      Carles eixo no es racisme ni molt menys, pero per desgracia pasa molt sovint.

Nou comentari