Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Poblenou estrena un nou oasi verd
  • CA

El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou ja té un nou espai on passejar entre plantes i novetats arquitectòniques. Es tracta dels nous jardins de les places Dolors Piera i Isabel Vila, un interior d’illa que farà d’oasi en el mateix àmbit de la superilla del Poblenou. Ha costat tres anys i 1,69 milions d’euros però ja està acabat. Els veïns ja es poden fer seva aquesta nova zona verda, ubicada a dins de l’illa delimitada pels carrers de la Ciutat de Granada, Sancho de Ávila, Roc Boronat i Almogàvers.

Una part de l’espai la gestionaran les entitats veïnals: els horts. Se’ls hi han cedit 400 metres quadrats de bancal perquè facin comunitat i vegetals propis. També hi ha un estany naturalitzat, zona de jocs per als més petits, pistes de petanca, jocs per a la gent gran i pèrgoles. En total, són 6.550 metres quadrats i els jardins n’ocupen gairebé una tercera part.

A més de l’arbrat ja existent, hi ha un centenar d’espècies arbustives de nova plantació i de 9 espècies diferents, i un petit jardí d’arbres fruiters. En definitiva, el nou interior d’illa, doncs, està pensat tant per donar servei als veïns dels edificis de l’entorn com a altres usuaris del barri.

Projecció zenital dels nous jardins / Ajuntament

Les dues places que conformen l’espai –que queden a tocar d’una promoció de 68 habitatges públics– homenatgen dues dones rellevants en la història de l’educació i el sindicalisme català: Dolors Piera, una destacada pedagoga i sindicalista lleidatana del segle XX i una de les fundadores de la Federación de Enseñanza de la UGT, i Isabel Vila, republicana gironina i considerada una de les primeres sindicalistes catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa