Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Poblenou completa el ‘passeig de la fama’ robat per lladres de bronze fa dos anys i mig
  • CA

La Rambla del Poblenou torna a lluir el conjunt complet de 14 plaques en memòria de personatges destacats del barri. L’Ajuntament de Barcelona ha reposat aquest estiu les últimes tres plaques que faltaven, informa el districte de Sant Martí, dos anys i mig després del seu sorprenent robatori. Eren de bronze i van ser arrancades presumptament per vendre el metall en l’economia submergida.

Com si fos el ‘passeig de la fama’ de Hollywood, aquesta iniciativa veïnal recorda poblenovins insignes del segle XX que van contribuir al progrés del barri. Per exemple inclou l’escriptor Xavier Benguerel, la soprano Maria Espinalt o el periodista Josep Maria Huertas Clavería. També n’hi ha una per a les ‘dones del cànem’, les sofertes treballadores d’una fàbrica de jute dels germans Godó al carrer Llacuna.

Les primeres 10 plaques van ser instal·lades l’abril de l’any 1999. Amb els anys se n’han afegit quatre més i no es descarta que pugui ampliar-se en el futur. La selecció la van fer l’AVV del Poblenou i l’Arxiu Històric i el disseny és dels arquitectes Bernat Martorell i Carles Sanfeliu. El febrer de 2018 van ser robades gairebé totes i la resta van ser retirades per precaució.

La majoria es van reposar al cap d’un any, però en un ordre diferent i amb tres absències: faltaven la del dinamitzador esportiu Agapito Fernández, la de l’aparellador i diaca Jaume Batlle i la de l’activista cultural Anna Garcés. Per evitar temptacions de robatori, aquesta ‘segona generació’ de plaques ja no és de bronze sinó de llautó –molt menys valuós, tot i que més vulnerable a l’oxidació– i s’han clavat a terra amb un sistema antivandàlic d’ancoratge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa