Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El personal del Clínic rebrà un pagament extra per l’esforç de la pandèmia

La direcció de l’hospital Clínic i el comitè d’empresa, format per nou sindicats, han arribat a un acord in extremis per prorrogar el conveni col·lectiu. Les dues parts han signat aquest matí l’acord de la comissió negociadora, que s’ha reunit en diverses ocasions al llarg de les últimes setmanes per evitar acabar l’any sense pacte. De no haver arribat a cap entesa, els treballadors haurien quedat sotmesos al conveni del SisCat, que ofereix condicions pitjors a les del conveni del Clínic.

El sisè punt del document on es ratifica l’acord i a què ha tingut accés el TOT Barcelona consta del compromís de la direcció d’abonar, “en concepte de retribució variable, extraordinària i no consolidable”, un pagament extra per l’esforç de la pandèmia per part del personal. No s’ha especificat de quant serà, però el motiu són les hores extra que han fet els sanitaris per atendre activitat assistencial al marg del Covid durant el segon semestre de l’any. L’acord, amb tot, supedita el pagament a l’aprovació definitiva per part del Consell de Govern del Clínic.

El punt principal de l’acord signat consta de prorrogar el conveni actual fins al 31 de desembre d’aquest any i passar a la ultra activitat, situació en què es mantenen les condicions del conveni anterior mentre es negocien un de nou. Amb tot, la representació dels empleats ha celebrat que han aconseguit alguns beneficis per a la plantilla, com ara la creació del plus de dissabte, ja que actualment només existeix l’extra per treballar en diumenge.

El comitè d’empresa del Clínic està format per UGT, CCOO, l’Associació Professional d’Infermeres de l’Hospital Clínic (APIHC), l’Associació Independent de Professionals de Sanitat (AIPS), Administratius, la Plataforma Sindical Independent-Lluitem (PSI-Lluitem), el Sindicat de Tècnics Superiors Sanitaris de l’Hospital Clínic de Barcelona (Sictess), CGT i la Unió Sindical d’Auxiliars d’Infermeria (USAE, en les sigles en castellà).

Més notícies
La porta d'entrada a l'Hospital Clínic / Hospital Clínic

El Clínic, primer hospital d’Europa que fa 100 trasplantaments renals robòtics

Notícia: El Clínic, primer hospital d’Europa que fa 100 trasplantaments renals robòtics
Comparteix
El centre barceloní en va practicar el primer el 2015 i des de llavors se n'hi fan una vintena cada any
Notícia: El Clínic, primer hospital d’Europa que fa 100 trasplantaments renals robòtics - Mobile
Professionals de l'Hospital Clínic extreuen l'úter de la donant en el primer trasplantament d'aquest òrgan a l'estat espanyol / ACN

El Clínic fa el primer trasplantament d’úter a l’estat espanyol

Notícia: El Clínic fa el primer trasplantament d’úter a l’estat espanyol
Comparteix
L'operació ha estat possible gràcies a la donació en viu de l'úter d'una germana a una altra
Notícia: El Clínic fa el primer trasplantament d’úter a l’estat espanyol - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa