Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El miracle de perdre una maleta amb milers d’euros a dins i recuperar-la dos dies més tard
  • CA

Perdre la cartera i que la retornin a la policia amb els diners és a dins ja és poc freqüent. Ara bé, perdre una maleta amb 3.000 euros en efectiu i material valorat en més de 8.000 euros i recuperar-la abans d’agafar el teu vol de tornada a Rússia sona a història de ficció. Tot i això, és just el que ha passat aquesta setmana a Barcelona, després que una parella de turistes russos perdessin la cartera amb diners, dispositius electrònics i una càmera fotogràfica valorada, segons els propietaris, en més de 8.000 euros. Per sort, un ciutadà va trobar la maleta i la va posar a disposició de la Guàrdia Urbana del districte de Sant Martí, que va liderar les tasques d’investigació per trobar els propietaris abans que marxessin de la ciutat.

Els fets van iniciar-se al Parc del Centre del Poblenou, on van perdre la maleta, i on un veí la va poder recuperar. Automàticament, l‘Oficina de Recepció de Denúncies de Sant Martí de la Guàrdia Urbana va iniciar una cerca entre els objectes de la maleta per intentar contactar amb els propietaris, però no va ser fàcil. Entre les pertinences van trobar el nom de l’hotel on hi estaven allotjats, però quan els policies van trucar ja era massa tard: la parella russa ja havia deixat l’habitació. 

Això podria haver estat el final de la història. Tanmateix, un dels agents va ampliar la investigació a les xarxes socials i va trobar un compte digital de la propietària. Això els va facilitar un correu a on adreçar-se. La sorpresa es va arrodonir quan la dona va respondre els agents i va explicar que havien deixat l’hotel per fer nit a casa d’un amic barceloní i, per tant, encara estaven a la ciutat, explica el caporal Jesús Rodríguez. 

La propietària, Tatiana Silkina, ho ha viscut com “un miracle” i ha assegurat que al seu país, a Rússia, “això seria impossible”. Ho ha explicat en un comentari a Facebook agraint la tasca de la policia barcelonina. El caporal Rodríguez celebra que el material hagi acabat en bones mans, “que és el que dona sentit a la nostra feina”, assegura, i ha agraït també la col·laboració ciutadana. Segons el representant de la Guàrdia Urbana, el 2018 s’han trobat més de 1.100 objectes perduts a la comissaria Sant Martí i s’han tornat el 60% d’aquests als seus amos. A més, en el cas de les pertinences perdudes denunciades, el percentatge s’eleva fins al 85% de retorn. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa