Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El millor de la selectivitat de Barcelona: “Si vull fer recerca, potser hauré de marxar”
  • CA

Martí Solà, estudiant de l’Institut Front Marítim, al Poblenou, s’esperava treure bona nota a les proves d’accés a la universitat (PAU), però no “tan bona nota”. És un dels cinc estudiants a Catalunya que ha tret un 9,9 i el que ha tret la més alta a Barcelona.

Explica que l’ha “sobtat” l’empat, ja que s’esperava que algú pogués treure un 10. El fet d’haver-se de quedar a casa pel confinament, diu, l’ha ajudat “en part” a l’hora d’estudiar. Amb tot, també assegura que ho ha viscut amb “incertesa” perquè no sabien com s’adaptarien els exàmens i alhora diu que l’ambient per estudiar no ha estat “el més adequat” ja que, per exemple, les biblioteques eren tancades.

“Vaig rebre la notícia amb molta alegria i molt emocionat, evidentment”, diu el Martí, que explica que tots a la família estan “molt contents”, especialment la seva àvia, que n’estava “molt pendent”. De fet, comenta que des que s’ha sabut està rebent missatges de felicitacions de familiars i els amics i companys de classe confien veure’l a les notícies.

Ara, toca “gaudir i descansar” i al setembre té clar que començarà el doble grau de física i matemàtiques. Tot i que vol treballar en recerca sap que és “complicat” a l’estat espanyol.Potser el que em tocarà serà anar-me’n a un altre país o dedicar-me a una altra cosa”, assegura.

Estudiar en plena pandèmia

En Martí no té clar del tot com ha afectat al seu estudi la situació de confinament arran de la pandèmia. “Com que m’he quedat a casa he tingut més temps per dir-ho d’alguna manera però l’ambient tampoc no és el més adequat”, diu per exemple en relació al fet que les biblioteques eren tancades.

A més, destaca la “incertesa” que han viscut ell i els companys de l’Institut Front Marítim, al Poblenou, respecte com serien els exàmens. “Sabíem que els adaptarien però no fins a quin punt”, diu sobre el fet que tampoc sabien gaire bé com preparar-se. Amb tot, conclou que en part el fet d’estar obligat a restar a casa l’ha ajudat a estudiar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa