Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau admet retards en el pagament de subvencions a entitats que reparteixen aliments
  • CA

La comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes, ha admès aquest dimarts retards en el pagament de subvencions a entitats de la ciutat que reparteixen aliments en el marc del programa Alimenta. Ho ha dit en la comissió de Drets Socials, en la qual JxCat ha demanat la seva compareixença per a explicar com s’ha desenvolupat aquest programa i la gestió que s’ha fet per part de l’Ajuntament.

Fuertes ha explicat que es van fixar unes subvencions extraordinàries amb la voluntat d’atorgar-les durant 2020 i que “no va ser possible per qüestions de defectes de forma i per altres qüestions”. En aquest sentit, ha admès que hi ha hagut falta d’agilitat, però que 14 parròquies ja han cobrat les ajudes i que la resta està a punt de fer-lo en el marc d’un conveni amb la Fundació Formació i Treball: “S’han de poder cobrar entre avui i demà”.

“No ens agrada tot allò que no ha sortit com nosaltres voldríem, per responsabilitat, per compromís amb el teixit social i amb les persones”, ha expressat, i ha assegurat que han posat tot el que han pogut a l’abast de les entitats amb un profund reconeixement de tota la feina que estan fent.

Crítiques de l’oposició

La regidora de JxCat Neus Munté ha criticat que l’Ajuntament no pagui la subvenció Alimenta, “però canvi derivi usuaris” a les entitats i ha lamentat que això hagi provocat que moltes hagin hagut de fer una crida per a recaptar fons perquè si no haurien d’assumir les despeses els mateixos voluntaris, segons ella. Una qüestió que també ha assenyalat la regidora d’ERC Montserrat Benedí, que ha assegurat que algunes entitats fins i tot s’han endeutat comptant amb aquestes ajudes: “Es fa difícil acceptar que un ajuntament com el de Barcelona no sigui capaç de respondre amb més celeritat i eficiència”.

Per la seva banda, Marilén Barceló (Cs) ha alertat que és “un tema molt seriós” i que tota l’oposició ha mostrat la predisposició per a arribar a un acord i solucionar-lo perquè el dret a l’alimentació és un dret de primer ordre, ha dit. Òscar Ramirez (PP) ha demanat esmenar aquest retard perquè no es pot “permetre que la burocràcia sigui un obstacle per a donar aquestes ajudes”, mentre que Eva Parera (BCN Canvi) ha considerat que aquest projecte hauria d’abastar a tota la metròpolis perquè creu està molt circumscrit als districtes de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa