Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El gimnàs Sant Pau s’organitza ‘in extremis’ per evitar el tancament per un contagi
  • CA

Al Raval els ritmes són aclaparadors, sempre. La vida al barri més viu de Barcelona funciona una marxa per sobre d’altres punts de la ciutat i això es pot apreciar, també, en les respostes als problemes sobtats. L’enèsim exemple és el que s’ha trobat el personal del Gimnàs Social Sant Pau aquest matí quan els han comunicat que una de les treballadores ha donat positiu per coronavirus. La mala notícia provocava que tots els companys de feina, que treballen alhora per tirar endavant el projecte, haguessin de fer quarentena durant 14 dies. Això comportava de facto el tancament de l’establiment i deixar d’atendre 150 persones cada dia per oferir-los dutxa, mudes i menjar. Ràpidament, però, la reacció de veïns del barri que coneixen el projecte ha estat salvadora: en dos dies, el gimnàs podrà tornar a obrir.

Sis persones de confiança de l’actual equip de treballadors gestionaran el servei social que s’ha convertit en referència al Raval des de l’esclat de la pandèmia. Ho faran durant dues setmanes, mentre l’equip habitual compleix la recomanació sanitària de la quarentena per haver estat en contacte amb una contagiada. L’única afectació al servei serà demà dijous i divendres. El dissabte el gimnàs tornarà a estar en marxa.

Les dutxes essencials al centre de la ciutat

Els treballadors del Gimnàs Social Sant Pau s’han establert com un dels principals recursos per a persones sense llar i s’han reconvertit des de l’esclat de la crisi del coronavirus. “El mes passat vam fer 3.248 dutxes i vam atendre 613 persones”, concreta el portaveu de la cooperativa, Ernest Morera. “Això al centre de Barcelona no ho ofereix ningú. Si tanquem, moltes persones es quedarien sense res. Per això teníem clar que havíem de ser responsables, però també buscar una solució”, afegeix un altre treballador del gimnàs, Santi González. Els tràmits els han iniciat aquest mateix matí, quan han rebut els resultats de les proves PCR que els van fer les professionals sanitàries del CAP Raval Nord.

Ara, els gestors detallen que hauran de fer un esforç pressupostari per contractar els nous treballadors, però que així s’aconsegueix mantenir el projecte. I d’aquí a dues setmanes, si tot va bé, el retorn a la normalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa