Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El futur dels grans esdeveniments es posa a prova a la sala Apolo
  • CA

L’assaig clínic d’un cribratge massiu en un concert a l’Apolo aquest dissabte posarà a prova l’eficàcia dels tests ràpids per poder celebrar grans esdeveniments. Així ho persegueix l’estudi liderat per l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i que compta amb la col·laboració de la Fundació lluita contra la Sida i del Primavera Sound. Inicialment el concert havia de celebrar-se a l’octubre i comptar amb fins a un miler d’assistents. El context de la segona onada de la pandèmia, però, va portar els organitzadors de l’assaig a ajornar-lo fins aquest dissabte. A més, també s’ha limitat la capacitat màxima d’assistència a 500 persones.

Els candidats a assistir al concert s’han hagut de fer prèviament un test d’antígen –i en alguns casos també PCR. Les proves s’han organitzat entre divendres i dissabte i fins avui al migdia encara hi havia persones fent-se proves en carpes habilitades al Parc de les Tres Xemeneies. En cas de donar negatiu, han optat a anar finalment al concert, que se celebra aquesta rarda.

“Tinc moltes ganes de concert, hem estat massa temps sense viure la música, que és molt important en les nostres vides”, ha apuntat l’Elisabet Suárez, una de les assistents a la festa. Una sensació compartida per la Irene Urbistondo, que ha vingut des de Tarragona amb un permís per participar en l’assaig amb altres coneguts. “El Primavera Sound ens encanta i el Vilanova Festival també”, ha afirmat, contenta que tant ella com els seus acompanyants hagin rebut el missatge per poder assistir al concert.

Alguns dels voluntaris, però, no han tingut la mateixa sort i s’han quedat sense música ja que han estat seleccionats com a part del grup de control que no acut al concert. També s’han donat casos de parelles o grups d’amics en què uns han estat seleccionats per entrar a l’Apolo i d’altres no. En diversos casos, els participants de l’assaig no han sabut la seva sort fins minuts abans que la sala de concerts obrís les seves portes.

Un cop s’han obert les portes, passades les cinc de la tarda, s’ha fet control de temperatura als participants, s’ha comprovat que s’havien descarregat l’app Radar Covid al mòbil i se’ls ha demanat fer ús de gel hidroalcohòlic.

Música en viu i djs

Ja a dins la música ha estat la principal protagonista amb un cartell amb la Dj Marta Salicru, els concerts de Renaldo & Clara, Mujeres i el Dj Unai Muguruza per tancar la sessió.

Així, els assistents han pogut ballar lliurement, sempre amb la mascareta posada, excepte en cas de consumir begudes. A la sala també s’hi han posat taules i cadires per prendre alguna cosa.

Proves diagnòstiques

Tots els voluntaris de l’assaig, tant els que han anat al concert com els que no, s’han hagut de sotmetre prèviament a proves diagnòstiques, principalment tests d’antígens però també PCR en alguns casos.

Les proves s’han fet entre divendres i aquest mateix dissabte i els voluntaris han conegut a través d’un avís al mòbil si havien donat negatiu o positiu. D’entre els negatius, una part han estat seleccionats per assistir al concert i una altra com a part del grup de control.

Tots dos grups hauran de tornar a fer-se una prova el pròxim 20 de desembre com a seguiment de l’estudi.

Futurs esdeveniments

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, ha assegurat a Rac1 que de l’assaig en depenen grans esdeveniments com el Primavera Sound però també el Mobile i altres congressos que hi ha a Barcelona habitualment.

“Si surt bé és força representatiu i pot ser traslladable a esdeveniments més grans on s’apliquin les mateixes mesures”, ha reconegut Clotet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa