Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El despatx Alonso-Cuevillas respon els dubtes sobre divorcis i separacions
  • CA

Les respostes a les consultes formulades han estat elaborades per la lletrada Silvia Pinilla, del Departament de Família del bufet. Per a qualsevol aclariment o qüestió complementària, els lectors poden posar-se en contacte amb el despatx a través del correu electrònic [email protected] .

Daniel: qui paga les extraescolars?

Hola, a la sentència de divorci constava que les activitats extraescolars s’havien de pagar al 50%. Tenim la custòdia compartida, però la meva exdona vol apuntar el nen a hípica i que jo en pagui la meitat. La meva situació econòmica és complicada i ja em faig càrrec de les despeses ordinàries. Hi estic obligat? La decisió l’ha pres ella sense consultar-me.

En primer lloc, haurem d’atendre el concret redactat de la Sentència amb relació al pagament de les activitats extraescolars, per la qual cosa dependrà, en gran manera, del que expressament consti en la Sentència.

Com a norma general, i si bé haurem d’atendre el cas concret, l’activitat extraescolar d’hípica que planteja, té caràcter potestatiu i voluntari i ha de ser acceptada per tots dos progenitors perquè el seu cost pugui ser repercutit a tots dos progenitors. Això, sense perjudici d’un possible recurs a l’autoritat judicial en cas de discrepància en relació amb la seva conveniència.

Cristina: torns de vacances

Voldria saber si estic obligada a canviar els torns de vacances amb el pare de la meva filla si ell, després d’haver-ho pactat, ha tingut un canvi en les seves vacances a l’empresa. Resulta que jo ja tenia programats els quinze dies que em tocaven i ara em diu que atès que no és culpa seva sinó de l’empresa, que he d’acceptar la modificació. Jo voldria que ell fes que l’empresa li deixés les vacances que tenia assignades, ja que és un perjudici per a mi.

Entenem que existeix una regulació dels torns vacacionals en Sentència. Desconeixem per tant la previsió d’elecció de torns vacacionals que pugui fer la Sentència, i si existeix una data límit per a comunicar l’elecció d’aquests torns.

Segons diu, vostès Ja havien pactat les vacances d’enguany, per la qual cosa resultarà molt important si aquest pacte es va realitzar per escrit o verbalment. Si l’acord per a enguany es va fer per escrit, entenem que podrà ser vàlid, sense perjudici que novament puguin arribar a un acord que permeti regularitzar les vacances de la forma més convenient per a totes les parts.

Joel: recurs a la sentència

Hola, la meva exdona ha presentat un recurs a la sentència de divorci, que ens dóna la custòdia compartida dels meus dos fills. Això em suposarà a mi una despesa extra, tot i que la meva advocada m’ha dit que el jutge em donarà la raó. Per què he de pagar jo més diners per a la meva advocada si és ella la que recorre la sentència? Hi ha alguna manera que hagi de pagar ella el 100%?

Si el recurs que interposa la seva exdona és íntegrament desestimat, la Llei preveu la possibilitat que se li imposin les costes del recurs, per la qual cosa, si hi hagués condemna en costes, la seva exmuller estaria obligada a abonar-li les despeses d’advocat i procurador haguera assumit vostè.

Natàlia: canvi d’escola obligat?

El curs vinent els meus dos fills i jo, de qui tinc la guàrdia i custòdia jo, ens traslladem a viure fora de Barcelona i això implicarà un canvi d’escola, amb el qual inicialment el pare estava d’acord. Però ara em diu que he de pagar-li el desplaçament des de casa seva a l’escola els dimecres, quan ell recull els nens, i els dilluns que vingui del cap de setmana. Diu que l’advocada li ha donat la raó i que ell no té per què assumir un sobrecost –abans vivíem tots dos a tocar de l’escola-. No és pels diners, sinó perquè ho trobo absurd. És una batalla perduda?

Tal com ens planteja la pregunta, existiria ja una Sentència que regularitza la situació de la família. Per això, caldrà atendre’s primer a la regularització de les despeses que pugui estar prevista en la Sentència.

En general, les despeses de lliurament i recollida han de ser assumits pels progenitors de manera equitativa.

Els lliuraments i recollides haurà de realitzar-les qui estigui obligat a això segons Sentència, qui, si no està d’acord en assumir els costos d’aquest desplaçament, podrà interposar una modificació de mesures per a equilibrar aquests costos i càrregues que poguessin suposar els nous desplaçaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa