Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Col·legi de Metges alerta que “el confinament és el resultat de la incapacitat de rastrejar”
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha constatat que “ha faltat previsió” amb els rebrots. “Quan va saltar la primera onada ens va agafar a tots amb el peu canviat i podia ser justificable que l’única arma era confinar, però el confinament ara és el resultat final de la incapacitat de rastrejar”, ha argumentat a Rac 1 Padrós, que ha opinat que els sanitaris haurien d’estar ara fent proves de forma aleatòria entre la població sana per detectar casos.

“Hem estat esperant el virus, i no havíem d’estar esperant el virus”, ha lamentat. Malgrat tot, ha opinat que encara hi ha un “petit marge” per prendre decisions ràpides. “Vull creure que encara estem a temps d’evitar que Barcelona hagi de ser confinada”, ha dit. Al seu parer, el mes de juny hi havia una sensació col·lectiva que el virus s’havia acabat, però ha indicat que el fàcil seria apel·lar a la responsabilitat dels ciutadans. “Però tots tenim responsabilitats”, ha afegit Padrós, que ha qüestionat si els governs “fan les coses amb previsió del que s’ha de fer”.

En aquest sentit, ha demanat més rastrejadors, tot recordant que Escòcia en té 2.000 amb una població més petita. “Exigeixo que es prenguin les decisions que corresponguin perquè hi hagi aquest comandament clar, els recursos econòmics i de personal, perquè ara ho necessitem de manera urgent”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa