Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CNI va voler posar Es Satty d’imam a Barcelona abans d’enviar-lo a Ripoll, diu ‘Público’

El Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) va intentar col·locar Abdelbaki Es Satty, el presumpte cervell dels atemptats a Barcelona i a Cambrils, com a imam a Barcelona, però el cap de zona del servei espanyol s’hi va oposar. Així ho revela Público en la quarta entrega de la investigació que ha fet durant un any sobre les relacions d’Es Satty amb el CNI. El mitjà digital afirma que el cap del centre d’intel·ligència a Barcelona no va voler que el confident estigués controlat directament des de Madrid, per la complexitat de la zona atesa la confluència de grups islamistes que, segons Público, hi operen. Madrid, però, volia estar relacionat directament amb Es Satty, per la qual cosa, li va buscar una altra ubicació que va acabar essent Ripoll.

El mitjà també afirma que un informant musulmà del CNI a Girona va avalar Es Satty davant la comunitat islàmica de Ripoll, i que el servei d’intel·ligència espanyol en va fer desaparèixer l’historial de relacions provades amb grups jihadistes dels arxius policials. Això últim es va fer, afegeix Público, davant la possibilitat que aquella comunitat demanés referents del candidat a imam, i explicaria, segons assegura, que aquestes dades no estiguessin accessibles quan els Mossos les van buscar a la base de dades l’any següent.

Público revela, a més, que l’informant que va avalar Es Satty estava al cas de l’operació secreta, i que aquest fet queda demostrat perquè al telèfon que els Mossos van trobar al cadàver de Younes Abouyaaqoub, l’autor material de l’atropellament mortal massiu a la Rambla de Barcelona, hi havia nombroses trucades seves fetes durant els dies que el terrorista va estar fugint dels Mossos fins que finalment el van abatre a trets.

Altres extrems que s’expliquen és que mentre va ser imam de Ripoll, Es Satty va desenvolupar una activitat internacional “important” aprofitant els seus contactes jihadistes per establir-se un temps a Bèlgica. Segons el rotatiu, l’imam estava relacionat amb diversos membres d’una família d’origen marroquí d’ideologia radical que ostenten càrrecs de responsabilitat a diverses mesquites del país europeu. Tot plegat, afegeix, vincula Es Satty “amb el centre del jihadisme a Europa” mentre seguia exercint d’imam a Ripoll i “sense que els serveis secrets espanyols n’advertissin els Mossos d’Esquadra”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: crític a juliol 19, 2019 | 07:28
  crític juliol 19, 2019 | 07:28
  Qué disen, si aqui noa pasao ná.. Semos sordo, siegoo i mudo. Que nos pué pasá ?
 2. Icona del comentari de: Lidia a juliol 19, 2019 | 08:57
  Lidia juliol 19, 2019 | 08:57
  Guerra total d,Espanya contra Catalunya , i nosaltres fen manifestacions folcloricas, ho aguantem tot, palos,represions,robos,morts .
 3. Icona del comentari de: Ramon a juliol 19, 2019 | 10:52
  Ramon juliol 19, 2019 | 10:52
  Espanya ÉS un permanent cop d'estat contra Catalunya
 4. Icona del comentari de: Ramon a juliol 19, 2019 | 11:00
  Ramon juliol 19, 2019 | 11:00
  Espanya i ERC han jugat en el mateix equip en tot moment. De fet la presó de Junqueras es deu a un error de càlcul. No comptaven amb el NO SURRENDER. El talp era ERC. Però no tota ERC. Comín, Rovira i Forcadell no estan entre els traïdors sinó entre els traïts.
 5. Icona del comentari de: magrab a juliol 19, 2019 | 12:52
  magrab juliol 19, 2019 | 12:52
  Acabarà en no res, com sempre. I nosaltres, què fem? De mica a mica, anem acceptant tot, fins i tot un atemptat sense explicació. La repressió fa la seva feina. Per això, volen acabar amb l'activitat de Puigdemont, fora de l'olla de pressió que patim. No valorem prou la seva importància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa