Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Carmel es tenyeix amb els colors de l’arc de Sant Martí
  • CA

Equipats amb la bandera dels colors de l’arc de Sant Martí. Una vuitantena de persones han fet aquest cap de setmana una excursió per la muntanya del barri del Carmel, amb l’objectiu de fer-se visibles en una zona on “no hi ha massa presència de població LGTBI”, ha afirmat Toni Travieso, vicepresident de l’organització Panteres Grogues, un club esportiu LGTBI+ de Barcelona.

Aquest dissabte s’ha celebrat el CAMINAFOK, una activitat organitzada pel Centre Cívic del Carmel, la biblioteca El Carmel-Juan Marsé i l’Espai Jove Boca Nord, que ha començat a la plaça Salvador Allende i que ha comptat amb la presència de Brigitta Lamoure, la “reportera punyent”, com ella s’anomena, del programa setmanal de betevé La família barris.

Participants de l'activitat CAMINAFOK al barri del Carmel amb la reportera Brigitta Lamoure / Cedida
Participants de l’activitat CAMINAFOK al barri del Carmel / Cedida

“L’ambient és molt maco, perquè hi ha una banda de música, de Panteres Grogues som més de 40 persones, a més a més hi ha tota la gent del barri… l’ambient és festiu”, ha resumit Travieso, satisfet amb el resultat de l’activitat. “Creiem que, a part d’altres èpoques de l’any on potser és més visible la reivindicació del col·lectiu LGTBI, cal fer accions d’aquesta mena”, ha dit Toni Femenia, animador del Centre Cívic del Carmel i organitzador de l’activitat. Femenia ha explicat que des de l’entitat fa tres anys que fan accions en aquesta línia, al voltant sempre del novembre.

La gent tenia moltes ganes de l’activitat. I no és per menys, tenint en compte el període llarg de confinament, a causa de la pandèmia del coronavirus. “Com fa tant temps sense que fem res, la majoria de gent vol apuntar-se, socialitzar i reunir-se“, ha explicat Travieso.

Participants de l'activitat CAMINAFOK al barri del Carmel / Cedida
Participants de l’activitat CAMINAFOK al barri del Carmel / Cedida

Agressió trànsfoba al Carmel

L’acció ha estat marcada per una agressió LGTBIfòbica en aquest barri de muntanya. “Fa dues setmanes, quan estàvem preparant l’activitat, va haver-hi una agressió trànsfoba a una noia”, ha assegurat Femenia. L’Observatori Contra l’Homofòbia s’ha interessat pel cas i ha donat suport a la víctima.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Martí a novembre 14, 2021 | 19:13
    Martí novembre 14, 2021 | 19:13
    El que faltava!! Segurament hi ha la mateixa presencia que hi ha a tot arreu, l'única diferència és que aquí no hi ha banderes. Hi hauria de continuar així perquè que no hi hagi banderes gais no significa que es discrimini els gais, simplement que tothom està bé sent ell mateix. Quan es comencen posar símbols per tot arreu és quan comença l'exclusió, si no tens el teu símbol ja no ets d'aquí i això és horrible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa