El botelló, irreductible al Born i les platges

Nova nit de festa a Barcelona en el primer cap de setmana complet sense toc de queda ni oci nocturn

Nova nit de festes i ‘botellons’ a la ciutat de Barcelona, en el primer cap de setmana sencer sense estat d’alarma. Els Mossos i la Guàrdia Urbana han desallotjat aquest dissabte 9.055 persones entre les deu de la nit i les sis del matí, segons han informat fonts municipals, per beure al carrer sense mascareta ni respectar la distància de seguretat. La zona de les platges i el centre històric són els llocs on s’ha concentrat més gent un cop passades les onze, quan tanquen els restaurants. La nit anterior el TOT Barcelona va poder comprovar, a través d’un reportatge fotogràfic, els punts calents del descontrol nocturn.

L’aglomeració més gran ha estat de nou a la platja de Sant Miquel, amb uns 2.000 desallotjats en una sola passada per part dels dos cossos policials. Se’ls va reconduir cap a Joan de Borbó pel costat mar per impedir que tornessin a accedir als carrers de Barcelona i evitar les molèsties als veïns.

Dos punts més amb molta gent han estat el passeig del Born i Lluís Companys, també desallotjats. De fet, a dos quarts de dotze, la policia ja havia desallotjat 500 persones del passeig del Born. També s’han inspeccionat i tancat tres locals per incompliment d’horari.

En declaracions als mitjans, l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Ricardo Salas, ha assegurat que la nit no ha sigut més complicada que la de divendres, quan es van desallotjar més de 7.000 persones que feien botelló als carrers de la capital catalana. “De moment continuem amb la línia d’ahir. (…) Els punts de reunió habituals estan carregats de gent però no esperem grans complicacions”, ha dit.

El dirigent policial espera que aquestes aglomeracions nocturnes “vagin disminuint amb el temps” després de dos caps de setmana seguits de concentracions nocturnes de persones. Salas ha recordat que “el problema no és sortir sinó no respectar les mesures de seguretat” i ha aclarit que amb aquests desallotjaments l’objectiu de la policia és aconseguir que la gent “es dispersi” i formi grups més petits. “Podem sortir al carrer, xerrar i passejar. El que no podem fer és anar sense mascareta, compartir alcohol a la via pública, o estar en grups nombrosos perquè això posa en risc a la població”, ha afegit.

Comentaris

  Ton 16/05/2021 11:02 am
  Amb aquesta xusma, tant sols hi ha una cosa a fer, agafar les tanquetes d'aigua i sense contemplacions.
  "botellon" = xarnegada 16/05/2021 10:41 pm
  trompa, entrompada, torradora, borratxera col·lectiva o, com diuen els valencians, fer un Sant Roro o un Sant Rorro
  ... 17/05/2021 7:50 am
  Púrria egoista de merda.

Nou comentari