Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 25% dels barcelonins ja ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19
  • CA

La campanya vacunació continua avançant a velocitat de creuer. El 25,3% dels barcelonins ja ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19, mentre que el 40,6% ha rebut almenys la primera dosi, segons les dades del departament de Salut. Per grups d’edat, els majors de 65 anys són els que registren un major percentatge de vacunats, però la franja d’entre 50 i 59 anys (26,4% amb pauta completa) i d’entre 60 i 65 (11,8%) també avancen a bon ritme.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, el risc de rebrot a Barcelona se situa en 120 punts, 20 menys que fa una setmana, i la velocitat de contagi (Rt) està en 1,16 i encadena cinc dies de descensos. La millor dada és que la taxa de positivitat –percentatge de positius respecte al total de PCR i testos ràpids que es fan– fa més d’un mes que està per sota del 5%, el llindar que marca l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per poder fer un rastreig efectiu de casos.

Els ingressos als hospitals s’han reduït a la meitat en les últimes tres setmanes, igual que les defuncions. Segons les últimes dades de Salut, l’última setmana hi ha hagut cinc morts per Covid-19 a Barcelona i el nombre d’ingressats ha baixat a 120 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa