Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un eix verd connectarà el parc de les Aigües amb el passeig de Sant Joan

El carrer de Pi i Margall es trasformarà en un eix verd que connectarà el parc de les Aigües amb el passeig de Sant Joan. L’Ajuntament ha anunciat l’inici de les obres per aquest dimarts, 7 de juny, i s’allargaran durant 17 mesos. Com serà la transformació? Es capgirarà la distribució actual i l’espai per a vianants i zones verdes passarà a ocupar el 70% de l’ample del carrer. Les voreres seran com a mínim de cinc metres però en alguns trams arribaran fins als dotze metres, es crearan zones amb vegetació i quatre noves places al llarg del traçat del carrer. Pel que fa al trànsit, de pujada hi haurà un carril per a busos i trànsit local i un carril bici segregat; mentre que de baixada hi haurà carril únic.

Pel que fa a les noves places, es construiran a la zona de la plaça de Joanic; a l’encreuament amb els carrers de Sant Lluís i de Ca l’Alegre de Dalt; als carrers de l’Encarnació i de Pau Alsina, i a l’encreuament dels carrers de Sardenya i de la Providència.

Gràcia i Horta-Guinardó, connectats

Amb un pressupost de 13,6 milions d’euros, el nou corredor verd connectarà els districtes de Gràcia i Horta-Guinardó, on el vianant i la mobilitat sostenible en seran els protagonistes. D’aquesta manera, el carrer formarà part del corredor verd que uneix el Parc de la Ciutadella, passant pel passeig de Sant Joan i la plaça de Joanic, amb el parc de les Aigües, arribant així
fins a la muntanya de Collserola.
A més, aquestes obres relligaran els barris del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, la Vila de Gràcia, la Salut, Can Baró i el Baix Guinardó, dels districtes de Gràcia i Horta-Guinardó.

“Es tracta que aquestes grans avingudes i carrers deixin de ser autopistes urbanes i passin a ser llocs amables que convidin a l’estada i al passeig, afavorint el comerç del barri i generant espais de trobada”, explica l’Ajuntament en una nota de premsa.

Més verd i ombra al carrer Pi i Maragall

Al llarg de tot el carrer –que fa uns 690 metres de longitud i 25.000 m2 de superfície–, el verd i l’ombra creixeran significativament i hi haurà una millor relació amb el sòl i la naturalesa. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament ha previst plantar 142 arbres més per arribar a 210, que seran de més de vint espècies diferents i es col·locaran segons les zones de sol i ombra. En aquest sentit, fa uns dies l’Ajuntament va anunciar que els nous arbres que plantés no serien plataners, per evitar molèsties a molts ciutadans que pateixen al·lèrgies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: X2 a juny 06, 2022 | 17:40
    X2 juny 06, 2022 | 17:40
    Estic dels eixos verds fins els deixonses. Tot plegat es per fer Barcelona mes desagradable
  2. Icona del comentari de: Fran BCN a juny 07, 2022 | 00:26
    Fran BCN juny 07, 2022 | 00:26
    Els veïns dels.carrers propers a Pi i.Margall estan d'allo.més contents ja que el transit.passarà pels seus.carrers per deixar els veïns de Pi i Maragall super contents i feliços. Això té un nom oi?

Nou comentari

Comparteix