Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Duque inaugurarà la primera incubadora europea d’alta tecnologia d’impressió 3D a la Zona Franca
  • CA

El ministre espanyol de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, inaugurarà l’11 de febrer la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, la 3D Factory Incubator, al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona.

Es tracta d’un espai creat per donar suport al creixement de projectes empresarials de fabricació additiva. La 3D Factory Incubator, iniciativa liderada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Leitat, és la primera incubadora a nivell europeu que acollirà, exclusivament, iniciatives d’impressió 3D i compta amb el suport econòmic de fons FEDER a través de la Fundació INCYDE.

La incubadora està ubicada a la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i ocupa una àrea de 600 metres quadrats. La zona d’incubació inclou àrees de coworking, oficines, zona de disseny, producció i postprocessos, àrees de formació i sales de reunions. També proporciona a les empreses una àmplia gamma de serveis al llarg de tota la cadena de generació de valor: producció, consultoria de negoci, comercialització i certificació. Està equipada amb 4 impressores industrials 3D d’última generació, 3 mini impressores, així com àrees de postprocessament, disseny i metrologia.

L’objectiu d’aquesta nova incubadora d’alta tecnologia és promoure el creixement d’iniciatives vinculades amb la impressió 3D mitjançant la creació d’un espai per a la incubació de pimes i microempreses relacionades amb aquestes tecnologies d’indústria 4.0. La incubadora està cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant el Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya 2014- 2020, i opera sota l’Eix 3, millora de la competitivitat de les PIME, concedit a través de la Fundació INCYDE.

Amb una inversió d’uns 3 milions d’euros, aquesta iniciativa de desenvolupament de projectes industrials i tecnològics preveu “incubar” uns 100 projectes empresarials en els propers cinc anys, ja que és capaç d’acollir uns 25 projectes per any, i també té capacitat tècnica per oferir serveis empresarials no presencials.

La 3DFactory Incubator té com a missió la prestació de serveis al col·lectiu empresarial i d’emprenedoria que incorporen la manufactura additiva com a part integrant dels seus models de negoci. Aquesta incubadora d’alta tecnologia facilitarà que start-ups, autònoms innovadors i projectes d’intraemprenedoria trobin l’ambient i els recursos idonis per al seu aterratge al mercat i el seu creixement, afavorint així la competitivitat del teixit empresarial i emprenedor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa