Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues noies denuncien una agressió sexual de matinada en un portal
  • CA

Dues joves han denunciat aquest diumenge una agressió sexual de matinada a Barcelona. Eren aproximadament les 6.30 hores quan un home es va apropar a les noies, que conversaven assegudes en un portal del carrer Arenys, a tocar de la parada de metro del Coll-la Teixonera, al barri de la Teixonera (Horta-Guinardó). S’hi va apropar per demanar foc i elles van contestar que no en tenien, però la reacció immediata d’ell va ser abaixar-se els pantalons, masturbar-se, insultar-les dient-los “zorras” i agredir-les. 

Així han relatat l’atac fonts properes a les agredides, en un comunicat difós pel Comitè de Vaga 8 de Març d’Horta. Quan l’agressor va començar a masturbar-se, les dues joves van intentar fugir del portal, però l’atacant va agafar una d’elles del braç per apropar-la a ell. La noia va intentar deslliurar-se’n, però va rebre un cop de puny a la cara. L’altra noia també va rebre un cop a la cara per part de l’agressor. Finalment, totes dues van poder fugir i arribar a casa, segons explica el comunicat.

L’escrit no es queda només en el relat del què va passar, sinó que critica la “manca de recursos” a l’hora d’atendre les víctimes d’agressions sexuals a Barcelona, el que provoca una doble victimització de les agredides que “n’allarga el patiment”. En aquest sentit, lamenta que les dues joves de la Teixonera no han pogut denunciar formalment els fets als Mossos d’Esquadra abans, ja que a la comissaria del carrer Marina –la del districte d’Horta-Guinardó– hi havia molta cua i només una persona amb la formació necessària, segons asseguren.

El comitè feminista critica també que el sistema patriarcal “regala impunitat als agressors” i que els “discursos d’organitzacions d’extrema dreta” encoratgen els comportaments masclistes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa