Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues detencions i una quinzena d’investigats en les protestes per un desallotjament a Gràcia
  • CA

La manifestació en contra del desallotjament de la casa ocupada Ka la Kastanya que els Mossos han dut a terme aquest matí, convocada per a les set de la tarda a l’entorn de l’estació de metro Fontana, al barri de Gràcia, ha estat escenari de moments de tensió entre els concentrats i la policia, que almenys han dut a terme una càrrega contra alguns dels participants al carrer de Santa Rosa. De fet, ha estat a aquell carrer on s’ha fet una detenció després que “un dels manifestants agredís un agent”, han informat fonts policials a aquest diari. Minuts després, s’ha produït una segona detenció, aquesta vegada a Torrent de l’Olla. El presumpte culpable del llançament d’una pedra contra un caixer ha quedat reduït immediatament.

El primer arrestat forma part d’un grup reduït que ha estat retingut al voltant d’una hora mateix carrer Santa Rosa. Es tracta d’una quinzena de persones que han quedat investigades per un delicte d’atemptat contra l’autoritat, han expressat fonts dels Mossos d’Esquadra. En els mateixos fets han quedat ferits dos agents del cos de seguretat.

Com es pot apreciar a la fotografia, un petit cercle de joves ha esperat a terra després que se’ls hagi identificat de manera individual per la policia.

Un petit grup de manifestants retinguts al carrer Santa Rosa de Gràcia / D.C.

Durant la manigestació, els manifestants han cridat consignes com ara ‘Ka la Kastanya resisteix’ o ‘No s’entén, gent sense cases i cases sense gent’. A les set de la tarda ja hi havia diverses furgonetes policials a la zona, i agents del cos de seguretat feien escorcolls i identificacions. Un helicòpter dels Mossos s’ha mantingut durant tota l’operació sobrevolant l’àrea del dispositiu policial, que també ha comptat amb presència d’antiavalots de la Guàrdia Urbana. Finalment, quan passaven pocs minuts de dos quarts de deu s’ha desfet la part més contundent del desplegament dels Mossos.

Càrregues i llançament de pedra

Els fets més complicats han passat al principi. Quan els manifestants encara no havien començat a moure’s, els Mossos han carregat al carrer de Santa Rosa contra un petit grup de participants. És on hi ha hagut un dels moments de més tensió de la protesta, ja que la resta de manifestants s’han apropat a l’entrada del carrer, tapat per fugonetes dels Mossos, per protestar contra la càrrega. Dos agents han resultat ferits, segons informa el cos policial. 

La manifestació ha començat pocs minuts després el seu recorregut, amb un centenar de persones. Tot i que s’han produït diversos moments de tensió i algun enfrontament entre manifestants i policia, els aldarulls han estat pocs. Els manifestants han llançat alguns objectes en moments puntuals i han bolcat algun contenidor. Durant bona part de la marxa, els Mossos d’Esquadra han contingut els periodistes a la part del darrere de la manifestació.

Cap a les nou de la nit, al carrer de Torrent de l’Olla, els Mossos d’Esquadra han detingut una segona persona, que s’han endut dins un vehicle policial. És en aquest punt quan els manifestants s’han dispersat i la policia, una mitja hora després, ha donat per acabat el dispositiu de la manifestació.

La casa okupa anomenada Ka la Kastanya estava ocupada des de novembre del 2018, després del desallotjament d’una altra casa, Ca la Trava, que va provocar alguns disturbis al barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa