Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denunciat per fer volar un dron a Barcelona sense permís
  • CA

Feia volar un dron per Barcelona de manera irregular i ha estat denunciat pels Mossos d’Esquadra pel risc de col·lisió amb la resta d’aeronaus tripulades, principalment helicòpters dels serveis d’emergència, o bé risc de caiguda del mateix dron sobre persones en cas de mal funcionament.

L’home denunciat, de 36 anys, també incomplia diversos preceptes de la normativa aèria. La policia catalana va aconseguir la identificació del vol mitjançant l’anàlisi de l’espai aeri de Catalunya amb els seus sistemes de detecció de drons dins del projecte Kuppel. El pilot iniciava els vols a prop de la plaça Cerdà i, des del balcó de casa seva, feia rutes de més de sis quilòmetres de distància per la ciutat, a altures superiors a les permeses.

El sistema Kuppel disposa d’uns sensors instal·lats a diferents punts que configuren una espècie de cúpula de protecció aèria, mitjançant la qual es poden detectar i geolocalitzar els aparells de vol no tripulats.

Els agents de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) i la Unitat de Drons (UDRON) van realitzar un dispositiu fins que van poder localitzar el pilot, el 28 de gener, quan estava realitzant un d’aquets vols. Ara l’Agencia Estatal de Seguretat Aèria (AESA) podrà sancionar els fets amb un import de fins a 220.000 euros per haver un risc de col·lidir amb altres aeronaus que sobrevolen la ciutat de Barcelona.

Entre d’altres incompliments de la normativa aèria, el pilot no disposava de certificat per poder pilotar, no tenia assegurança de responsabilitat civil, i el dron no portava la placa d’identificació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa