Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El drama de la família de refugiats kurds que va arribar a Barcelona

La família Rahmatinia viu hores crítiques. Aquests refugiats procedents del Kurdistan estan a un pas de ser deportats per les autoritats espanyoles i esperen el fatal desenllaç des de Barcelona, la ciutat a la qual van arribar fa 12 dies. El seu advocat ha presentat una petició de mesures cautelaríssimes que l’Audiència Nacional ha desestimat, abocant-los a tornar al lloc del qual fugien.

L’Estat espanyol veu llacunes i incoherències al recurs

Quan va arribar a l’Aeroport de Barcelona, la família va presentar una petició d’asil que va ser denegada en una primera instància, però l’advocat de la família va presentar un recurs a l’Audiència Nacional, un recurs que des de la institució espanyola veuen amb “llacunes i incoherències” un fet pel qual s’ha mantingut la denegació d’asil, segons informa l’ACN.

L’Audiència Nacional no ha trobat motius que puguin impedir la deportació d’aquesta família de refugiats kurds i, com informen fonts policials a l’ACN, pot ser que la tornada, forçada, d’aquesta família al seu país d’origen es podria produir aquesta mateixa tarda. El Parlament de Catalunya a través de la seva presidenta, Anna Erra ha demanat que l’ordre de deportació quedi anul·lada.

La família Rahmatinia argumenta que és un refugiat polític.

Van arribar fa 12 dies a la ciutat de Barcelona i van demanar asil polític a les autoritats espanyoles, argumentant que Mohammad Rahmatinia és membre del Partit Democràtic del Kurdistan de l’Iran, un partit que està il·legalitzat al seu país, i que havia estat condemnat a 15 anys de presó. L’home, també assegura que ha participat en les manifestacions en suport del moviment Dona Vida Llibertat, unes protestes que van acabar amb la mort d’una jove que no portava el vel islàmic com indiquen les autoritats de la República Islàmica.

La família va decidir fugir de l’Iran el passat cinc de setembre, abans de la commemoració d’aquestes protestes i de la mort de Mahsa Gina Amini, la jove anteriorment esmentada. Segons diuen des de la família, les autoritats islàmiques havien augmentat la seva seguretat amb més controls i el cap de família havia estat identificat per aquestes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa