Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos sicaris somalis d’una banda buscada a Suècia s’amagaven a Barcelona
  • CA

Barcelona era el refugi de dos membres d’una banda somali coneguda per la policia amb el nom de Patrulla de la Mort i buscada pels seus crims a Suècia. Agents d’investigació de la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana els van localitzar a mitjans de gener i els van detenir, segons s’ha fet públic avui, mentre es tramita des de l’Audiència Nacional l’entrega a les autoritats sueques.

Els dos sospitosos van ser detectats a la zona de la Rambla, i quan els van aturar i identificar portaven documentació falsa: de fet, aquesta era una de les mesures que feien servir per intentar evitar la seva detenció. Una altra de les estratègies que aplicaven era canviar contínuament de domicili, i de fet vivien entre Barcelona i Màlaga.

La Patrulla de la Mort es dedicava al tràfic de drogues, el blanqueig de capitals i els assassinats com a mètode de revenja. La persecució d’aquest grup criminal feia mesos que havia començat. De fet en una primera fase de l’operació ja s’havia arrestat, també a Barcelona, un dels caps de la banda, que en aquells moments preparava un assassinat a Màlaga, i dos homes més a Suècia. 

Aquella operació va provocar una sacsejada dins del grup criminal. Dos dels seus membres que encara eren a Suècia van fugir-ne perquè tenien la sensació que allà estaven a punt de ser detinguts. I van triar Màlaga i Barcelona com a refugis: malgrat que a la capital catalana s’hi havia arrestat el seu cap, per alguna raó van pensar que aquí tenien més possibilitats de passar desapercebuts. Finalment, però, s’han frustrat les seves expectatives.   

La Guàrdia Civil considera que els dos homes arrestats ara la banda ha quedat totalment desarticulada. Un dels arrestats a la zona de la Rambla és considerat especialment perillós, ja que se li atribueixen diversos assassinats relacionats amb el tràfic de drogues comesos a Suècia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa