Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos anys de presó per a un mosso per agredir un periodista durant un desallotjament
  • CA

La secció 10a de l’Audiència de Barcelona ha condemnat el mosso D. M. C. a dos anys de presó per agredir el periodista de La Directa Jesús Rodríguez durant el desallotjament del banc expropiat de Gràcia el 2016. La sentència ha acordat, a més de la sentència de presó, condemnar el mosso de la Brigada Mòbil (Brimo) per un delicte de lesions amb ús d’instrument perillós i amb agravant d’aprofitar-se del caràcter públic del seu càrrec, segons han informat fonst del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A més, la sentència inhabilita l’agent per ser mosso d’esquadra durant dos anys i a presentar-se candidat a eleccions durant el mateix temps. Finalment, li imposa el pagament de les costes processals del judici. L’agressió del mosso va deixar amb un dit trencat el periodista.

Amb tot, el jutjat ha absolt l’acusat del delicte contra drets individuals. En aquest sentit, la sentència valora que el mosso nova intentar impedir l’exercici professional de Rodríguez, ja que, segons diu el jutjat, no anava identificat de forma “visible”.

Finalment, D. M. C. haurà d’indemnitzar el periodista amb 7.265 euros, una quantitat que pagarà la Generalitat per responsabilitat subsidiària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa