Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una de cada cinc dones és víctima d’assetjament mentre corre

Ni córrer tranquil·les. Una de cada cinc dones és víctima d’assetjament mentre corre. Així ho xifra un estudi elaborat pel RACC i Zurich Seguros. La violència que pateixen les dones pel simple fet d’existir engloba gairebé tots els àmbits de la vida. I ni en la pràctica de l’esport se’n salven. Un 19% de les dones assegura que ha estat violentada mentre practicava running a Barcelona. Els homes també pateixen aquesta violència, però en menor grau. En concret, un 9% d’ells la pateix, menys de la meitat que les dones. Aquest estudi no explica qui produeix aquest assetjament.

Més de la meitat dels episodis d’assetjament cap a les dones (56%) han sigut al vespre o a la nit. En els homes la xifra es rebaixa fins al 40% en el cas dels homes. Això demostra que els agressors s’acarnissen encara més amb les dones quan hi ha menys llum. Davant d’aquesta situació, el 76% de les corredores diu que evita córrer per zones mal il·luminades i solitàries; el 65% tria franges horàries amb gent i el 41% va acompanyada.

Montjuïc és la pitjor ubicació per on córrer de nit, consideren un 78% de les dones. El 67% dels homes coincideixen. De fet, la titllen de “molt insegura” quan és fosc. Junt amb aquesta ubicació s’hi situa Collserola, el parc de la Ciutadella, el Front Marítim i l’avinguda del Paral·lel. Per contra el lloc considerat com el més segur a la nit és l’avinguda Diagonal, encara que un 28% de les dones la continuen considerant insegura. La segueix la Gran Via.

Duran l’elaboració d’aquest estudi s’han fet més de 10.000 observacions i s’han realitzat més de 1.000 enquestes a corredors i corredores en tres franges diàries del matí, de la tarda i de la nit en set zones de la ciutat (l’avinguda Diagonal, l’avinguda del Paral·lel, la Gran Via, el Front Marítim, el parc de Montjuïc, el de la Ciutadella i Collserola).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa