Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una de cada cinc dones és víctima d’assetjament mentre corre
  • CA

Ni córrer tranquil·les. Una de cada cinc dones és víctima d’assetjament mentre corre. Així ho xifra un estudi elaborat pel RACC i Zurich Seguros. La violència que pateixen les dones pel simple fet d’existir engloba gairebé tots els àmbits de la vida. I ni en la pràctica de l’esport se’n salven. Un 19% de les dones assegura que ha estat violentada mentre practicava running a Barcelona. Els homes també pateixen aquesta violència, però en menor grau. En concret, un 9% d’ells la pateix, menys de la meitat que les dones. Aquest estudi no explica qui produeix aquest assetjament.

Més de la meitat dels episodis d’assetjament cap a les dones (56%) han sigut al vespre o a la nit. En els homes la xifra es rebaixa fins al 40% en el cas dels homes. Això demostra que els agressors s’acarnissen encara més amb les dones quan hi ha menys llum. Davant d’aquesta situació, el 76% de les corredores diu que evita córrer per zones mal il·luminades i solitàries; el 65% tria franges horàries amb gent i el 41% va acompanyada.

Montjuïc és la pitjor ubicació per on córrer de nit, consideren un 78% de les dones. El 67% dels homes coincideixen. De fet, la titllen de “molt insegura” quan és fosc. Junt amb aquesta ubicació s’hi situa Collserola, el parc de la Ciutadella, el Front Marítim i l’avinguda del Paral·lel. Per contra el lloc considerat com el més segur a la nit és l’avinguda Diagonal, encara que un 28% de les dones la continuen considerant insegura. La segueix la Gran Via.

Duran l’elaboració d’aquest estudi s’han fet més de 10.000 observacions i s’han realitzat més de 1.000 enquestes a corredors i corredores en tres franges diàries del matí, de la tarda i de la nit en set zones de la ciutat (l’avinguda Diagonal, l’avinguda del Paral·lel, la Gran Via, el Front Marítim, el parc de Montjuïc, el de la Ciutadella i Collserola).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa