Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Donen l’alta a un home que ha estat 50 dies a l’UCI per Covid
  • CA

El Juan Alberto va ingressar a l’Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital de la Vall d’Hebron el 28 de desembre, just després de les festes de Nadal. Aquell dia, quan entrava per la porta de l’hospital, poc s’imaginava que passaria 50 dies en estat crític. El seu cas és un dels molts que hi ha hagut a Catalunya des de l’inici de la pandèmia, que ha matat milers de persones i ha fet passar moments molt durs a moltíssimes més.

“He estat 50 dies a l’UCI i un mes i mig en coma”, va explicar en Julio Alberto el mateix dia que la cap de Medicina Física i Rehabilitació del Vall d’Hebron, Judith Sánchez, li donava l’alta hospitalària. “Això ha de servir de motiu perquè tothom es cuidi”, ha dit l’home en una crida a evitar riscos innecessaris.

La vacunació avança

Mentre no s’assoleix l’objectiu de vacunar el 70% de la població del país, les autoritats sanitàries veuen amb preocupació el nou increment de casos dels últims dies, que es podria veure multiplicat per les vacances de Setmana Santa. La prioritat de Salut és mantenir a ratlla el virus als hospitals per evitar que se saturi el sistema per guanyar temps i avançar en la vacunació.

Precisament aquesta setmana s’ha batut dues vegades el rècord de vacunacions a Barcelona. El 31 de març, amb 17.788 dosis, es va marcar un rècord de vacunes administrades en un sol dia, superant les 16.747 del dia anterior. En total, la Generalitat ha posat la primera dosi a 228.735 barcelonins –el 14% de la població de la ciutat– i més de 110.000 també han rebut la segona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa