Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Donació sorpresa al Banc dels Aliments de Barcelona
  • CA

Sorpresa al Banc dels Aliments de Barcelona. L’entitat ha rebut 2.724 salmons frescos, que tenen un alt valor nutritiu La fundació ha mobilitzat els voluntaris per distribuir el peix en caixes per col·locar-les ràpidament en cambres frigorífiques, tal com ha explicat a les xarxes socials. Equipats amb roba per al fred, a 5 graus sota zero, els voluntaris ha aconseguit portar tot el peix a les cambres frigorífiques en només dues hores. Calia actuar amb urgència donades les característiques del producte, i començar la seva distribució per fer-los arribar als usuaris.

El Gran Recapte

Gran Recapte del Banc dels Aliments se celebrarà el 25 i 26 de novembre, en un context d’augment de peticions de menjar de famílies que ara s’han vist afectades per la crisi energètica i la inflació. Aquesta serà la 14a edició i es farà en un format mixt, donacions econòmiques i recollida física d’aliments, que es recupera després de dos anys de restricció per la pandèmia. Serà una jornada important tenint en compte que el Banc dels Aliments va alertar que viu el moment més crític dels seus 35 anys d’història.

Actualment el Banc dels Aliments atén 140.000 beneficiaris, 30.000 més que el desembre del 2019, just abans de l’inici de la pandèmia. L’increment és molt significatiu i equival a tots els veïns del barri del Clot, alerta l’entitat. “És un moment crític que entre tots hem d’intentar poder superar”, va alertar fa unes setmanes el director de la fundació, Bosco Fonts.

I és que l’augment dels preus també ha afectat el banc dels aliments, que ha reduït un 10% el volum dels lots dels aliments que ofereix als usuaris. Un context de crisi de preus que se suma a l’increment de la demanda i que l’entitat considera que és un còctel perillós per garantir l’atenció a tota la població vulnerable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa